El vicepresident del Patronat Municipal d’Havaneres, Domingo Soler, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per a anunciar la celebració del Certamen Juvenil d’Havaneres el pròxim 6 d’abril a les 17 hores a la Sala de Cambres de l’Auditori Internacional.
En total s’espera la participació de 400 coralistas de 4 i 18 anys en el que ja s’ha convertit en una cita ineludible del calendari d’Havaneres a nivell de “cantera!, després d’una labor de 25 anys.
És un orgull poder presentar aquest consolidat Certamen a nivell internacional referent a veus blanques, que és la continuïtat del Certamen Internacional, i agraïsc la labor del Patronat i el seu impuls a la participació dels joves, que és vital per a aqueixa continuïtat, necessària i imprescindible”, ha manifestat Soler en la seua compareixença davant els mitjans.
Els participants de la 25é edició del Certamen Juvenil Internacional d’Havaneres, que enguany comptarà amb sis agrupacions en la seua fase de competició són els següents:

COR “IN CRESCENDO” OMP, València
COR VEUS BLANQUES “SIAN KAY” , Alcorcón(Madrid)
CORAL “VEUS BLANQUES DEL NALÓN”, Langreo(Astúries)
CORAL JUVENIL “ALEGRIA”, Madrid
COR DE CONCERT DEL COL·LEGI ESTATAL DE MINSK (Bielorússia)
ESCOLANIA DE SANT CRISTÓBAL DE L’Havana (Cuba)

El jurat d’enguany estarà compost per persones de reconegut prestigi en el món coral, que seran presentades en pròximes dates.
Tots els cors en competició hauran d’interpretar en una sola actuació tres havaneres amb text en castellà, de les quals una serà obligada per a tots els participants (‘Cuba dels meus somnis’, del mestre Ricardo Lafuente Aguado), i a més hauran d’interpretar una obra coral de repertori internacional o del seu país d’origen, en aquest cas de lliure elecció. 
El primer premi del Certamen està dotat amb 3.000 euros i trofeu; el segon premi, dotat amb 2.000 € i trofeu; i el tercer amb 1.000 € i trofeu. 
Els cors locals també tindran l’oportunitat de participar en aquesta 25a edició del Certamen Juvenil Internacional d’Havaneres. Ho faran el pròxim dia 5 d’abril, en el Saló Principal de la Societat Cultural Casino de Torrevella a partir de les 19.00 hores, com a avantsala per a la fase de competició que es desenvoluparà l’endemà a les 17.00 hores a la Sala de Cambra de l’Auditori Internacional.
Les entrades per als concerts es podran adquirir des del 25 de març al 5 d’abril, a un preu de 2 euros per gala, en les Oficines del Patronat Municipal d’Havaneres, situades en carrer Patricio Pérez, núm. 1, 1 °C en el següent horari: de 09.00 a 11,00 hores i de 12.00 a 14.00 hores. 
El mateix dia del Certamen, 6 d’abril, les entrades es podran adquirir a partir de les 16.00 hores en les pròpies taquilles de l’Auditori Internacional. 
Per a més informació els interessats poden dirigir-se a les oficines del Patronat o als telèfons: 96 571 55 79 – 96 670 77 15. Si es desitja fer per correu electrònic, serà en la següent adreça: francisco@habaneras.org.


Reconeixements Havaneres

D’altra banda, Domingo Soler ha informat que el Consell d’Administració d’Havaneres es va reunir dimarts passat i va aprovar la seua proposta de nomenar a Francisco Grau Vegara com a President d’Honor del jurat.

Així mateix, també va ser aprovada la designació de Francisco Gómez, Victoriano Aniorte, Antonio Valenzuela, José Antonio Martínez Guirao i Antonio Martínez com a Vocals d’Honor del Patronat d’Havaneres.