El calendari estiuenc de Xàbia continua marcat per les festes. En aquesta ocasió és la partida del Portitxol la que celebra aquest cap de setmana (10 i 11 d’agost) les seues festes populars, dos dies plens d’activitats divertides per als “portixoleros” i amics.

Els festers celebren el que és el desé aniversari d’una festa desapareguda durant pràcticament mig segle i que es va recuperar en 2010 amb tot el seu caràcter tradicional i vocació d’impulsar la convivència entre el veïnat i amics.

El dissabte a les 19’30 hores obrirà la programació un concert de Pep Gimeno “Botifarra” i la rondalla. Després el Grup de Danses Portitxol farà la seua tradicional cercavila de cridada a la festa amb música tradicional per la zona del mirador de la Creu i al costat del grup de dolçaines i percussió faran la dansà popular.

A les 22’30 hores s’ha previst el sopar de germanor oberta a tots els que vulguen sumar-se i després seguirà la vetlada amb el ball amenitzat per l’orquestra Bradmis.

El programa segueix el diumenge, que començarà a les 10 hores amb una sardinada per a esmorzar i jocs tradicionals i cucanyes per a xiquets i majors.