El certamen de cinema i gastronomia, Gastro Cinema, continua presentant les seues novetats per a la seua tercera edició. Un any més el MARQ serà una de les principals acollint la projecció dels curtmetratges a concurs. 12 curtmetratges amb temàtica gastronòmica que s’han seleccionat entre els 75 rebuts. Els curtmetratges es podran veure el dimecres 13 i el dijous 14 de setembre a les 20 hores amb entrada lliure.

L’organització 12 treballs, nou d’ells nacionals: ‘Ceviche’ de Pepe Lillo; ‘Tallant i sonant’ de Jaime García Parra; ‘Cristall, paper, orgànic’ d’Almudena Vázquez; ‘El centre de l’univers’ d’Ángel Puado; ‘Joan’ de Santiago Gatto; ‘Llentilles’ de José Antonio Campos; ‘Molles’ de José Larrosa; ‘Si em querei anar-se’ de Sofía Muñoz i ‘Sota le mans’ de David Conill.

Els tres restants venen des de l’Argentina: ‘L’últim café’ de Kevin Eisenberg; ‘Intolerància’ de Marcos Rodolosi i ‘Regirat Gramajo’ de Mariela Elizabeth Robles i Ulisses Milea. Aquests 12 curts optaran al premi al millor curtmetratge, que s’entregarà en la gala de clausura el 18 de setembre en el Teatre Principal d’Alacant.

Gastro Cinema comptarà un any més amb activitats per a tots els públics i els xiquets seran uns dels principals protagonistes amb tallers de menjar saludable que s’han preparat el dilluns 18 de setembre en el Mercat Central d’Alacant ‘Gaudeix amb la fruita’, amb la col·laboració de Mercalicante.

Aquest taller pretén que els xiquets vegen els inconvenients per a la salut de llepolies i llepolies i l’alternativa que els ofereix les fruites, eixint al mercat a comprar fruites i fomentant hàbits de vida saludable.

Tal com es va anunciar, el MACA acollirà la projecció de les pel·lícules, ‘Chocolat’, ‘El cuiner dels últims desitjos’ i ‘El festí de Babette’ amb entrada lliure.

Tota la programació està disponible en la nova web de l’esdeveniment: www.gastro cinema.es.

“Un any més unim passions, cinema i gastronomia ofereixen una setmana de cultura i tradició a Alacant. Pel·lícules maridadas amb els millors vins o productes, concurs de curtmetratges, presentacions, xarrades.. una extensa agenda d’activitats per a oferir oci, cultura, sabor … i a més promocionar els nostres restaurants”, ha comentat Vicente Seva, director de Gastro Cinema.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, Nayma Beldjilali, ha afirmat que la tercera edició del certamen de cinema i gastronomia Gastro Cinema “suposa la consolidació d’una cita cultural, perfectament consolidada, que conjuga el cinema amb la restauració. A més, les seues seccions paral·leles inicien als més xicotets en les pràctiques alimentoses saludables”.

Gastro Cinema compta amb la col·laboració de Cultura Alacant, l’Ajuntament d’Alacant, Mercalicante, la Universitat d’Alacant, Aigües d’Alacant, Estrella Galícia, Coca – Cua i altres empreses col·laboradores.