Des que el passat 22 de maig s’inaugurara la mostra, 12.942 visitants han passat per la Sala d’exposicions de la Llotja per a descobrir l’apassionant història del Titanic. Del total de visitants, les dades assenyalen que un 63% d’ells són dones, enfront del 37% d’homes. Respecte a la procedència d’aquests, observem que el 93% són espanyols: 67% són de la Província d’Alacant (un 42% de la ciutat, enfront d’un 25% de la resta de localitats) i un 26% de la resta d’Espanya. Enfront d’ells, tan sols un 7% són de procedència estrangera.

D’altra banda, la mostra, ha rebut durant els últims dies de maig i juny, la visita de 735 alumnes de 21 centres escolars. Per als mesos de setembre i octubre, ja hi ha programats 39 col·legis més.

L’edil de Cultura, Antonio Manresa s’ha mostrat «molt satisfet per la resposta del públic, i especialment amb la dels visitants locals, que segons les dades obtingudes, demostren el seu interés per exposicions de qualitat com la de «Titanic. The Reconstruction» . «Des de l’Ajuntament continuarem treballant per que la Llotja, compte amb més exposicions que la situen en el mapa expositiu nacional i internacional».

Jesús Ferreiro, President de la Fundació Titanic, espera poder rebre a 50.000 visitants, fins al 10 de novembre que l’exposició tancarà les seues portes.

La mostra, alberga infinitat d’objectes del buc, com a peces originals, instruments de música, vestits de gala i eines,i algunes reproduccions, així com testimoniatges de supervivents de l’enfonsament. El guió de l’exposició parteix de les entrevistes que Jesús Ferreiro va realitzar a nou dels supervivents del vaixell, especialment a Millvina Dean, amb la qual va travar amistat després d’hores de conversa.

Entre les peces que s’exposaran, la gran estrela de l’exposició és la impressionant maqueta del vaixell, realitzada a Espanya, amb 12 metres de longitud, 4,5 metres d’ample i 3,9 metres de puntal. La reproducció, oberta per estribord perquè es veja l’interior d’aquesta, representa amb detall tots els elements del vaixell, fins i tot els interiors, gràcies a tres mil punts de llum.

Una altra peça estrela és el famós “Cotxe del Titanic”, cotxe que en realitat mai va estar en el vaixell. Aquest Brush Runabout” d24 va ser fabricat a Detroit en 1909 i estava planejat que a la volta del Titanic a Europa, el cotxe fora en el vaixell per a la seua presentació europea. Però no va poder ser, i va arribar a Europa en el Olympic.

El quadre original “El somni del Titanic”, del pintor santanderino Enrique Gran (mort en 1992) és una altra de les peces que s’exhibeixen.

 

ENTRADES

Horari: Tots els dies de la setmana (excepte dilluns) d’11 a 21.30 hores

Es permet l’entrada a l’exposició fins a hora i mitja abans del tancament.

Preus en taquilla de dimarts a Dijous

Gratis: Niñ@s fins a 6 anys (acompanyats). Si desitgen audioguía abonaran 3 EUROS.

Quatre euros: Centres d’Ensenyament. (Més de 20 estudiants) .(PRÈVIA RESERVA).

Cinc euros: Grups Especials. Més 20 persones: Majors de 65 anys / Desocupats / Amb Discapacitat, PRÈVIA RESERVA.

Cinc euros: Niñ@s de 6 a 12 anys.

Sis euros: Grups General. Més de 20 persones. (PRÈVIA RESERVA)

Sis euros ; Majors de 65 anys / Carnet jove / Aturats / Amb discapacitat. (Acreditació en Taquilla)

Huit euros: Entrada General.

Preus en taquilla divendres, dissabtes, diumenges i festius

Gratis: Niñ@s fins a 6 anys (acompanyats) Si desitgen àudio guia abonaran 3 EUROS.

Sis euros : Grups Especials ( Majors de 65 anys / Desocupats / Amb Discapacitat. PRÈVIA RESERVA

Sis euros: Niñ@s de 6 a 12 anys.

Set euros: Grups General ( més de 20 persones) PRÈVIA RESERVA.

Huit euros ; Majors de 65 anys / Carnet jove / Aturats / Amb discapacitat.) (Acreditació en Taquilla)

Deu euros: Entrada General

En tots els preus està inclosa la utilització de la Audioguia