155 voluntaris de l’Ajuntament d’Alacant, la Universitat d’Alacant, el Real Club de Regates d’Alacant, i Meliá Hotels International i empleats de Coca-Cola European Partners han participat hui en una jornada de recollida de residus a la platja de Cala de la Sangueta (Alacant), organitzada per Xaloc i Coca-Cola.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del programa Mars Circulars, desenvolupat per Associació Chelonia, Fundació Ecomar i Associació Abocats Zero i impulsat per

Coca-Cola, l’objectiu del qual és recollir de les platges, fons marins i entorns aquàtics els residus existents, i, sobretot, sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància de mantindre nets aquests espais.

Gràcies a aquesta activitat, els 155 voluntaris han recollit 664 quilos de residus. Part d’ells seran reintegrats en la cadena de valor de Coca-Cola, amb l’objectiu de traçar un full de ruta cap a la economíaa circular.

Mars Circulars compta amb el suport del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentaciónn, a través de la Secretaria General de Pesca, i contempla també la col·laboració civil i ciutadana a través de més de 170 organismes públics i privats entre ajuntaments, ONGs, universitats i associacions.

En la neteja desenvolupada hui en Cala de la Sangueta, han col·laborat l’Ajuntament d’Alacant, la Universitat d’Alacant, el Real Club de Regates d’Alacant, Hotels TRYP Meliá, Hotel Meliá Alacant.

Ramón A. Alonso, Comunicació Alacant de Coca-Cola European Partners Ibèria, ha destacat la importància de cadascun dels agents involucrats i cadascun dels voluntaris que col·laboren amb aquest projecte. “Mars Circulars ens permet implicar a tots els agents que de l’una o l’altra manera treballen en favor de la sostenibilitat ambiental dels entorns marins des de la triple perspectiva de prevenció, retirada i sensibilització i economia circular. Sense la seua ajuda posar-ho en marxa hauria sigut impossible”, ha assenyalat.

El projecte respon a la dimensió externa del compromís de Coca-Cola amb els envasos dins de l’estratègia de sostenibilitat Avancem, i, en concret, a l’objectiu de recollir el 100% dels mateixos perquè no acaben com a residu, especialment en els oceans.

“Mars Circulars és un projecte de llarg recorregut ideat amb el doble objectiu de, d’una banda, contribuir a tindre unes platges més netes i, per una altra, sensibilitzar a la ciutadania sobre la necessitat de reciclar i gestionar correctament els residus”, ha conclòs Ramón Alonso.

Per part seua, Irene Navarro, de Meliá, ha comentat que “Mars Circulars és una iniciativa que comparteix els compromisos de Meliá Hotels International en matèria mediambiental, la nostra estratègia de Responsabilitat Corporativa i el nostre desig de treballar de forma conjunta amb partners als quals ens uneix el desig de contribuir a millorar la societat. Per això, els equips de Meliá Alacant i Tryp Gran Sol s’han sumat, al costat de Coca-Cola i la Universitat d’Alacant, a les labors de neteja i reducció de residus en l’àrea de la Cala Sangueta a Alacant, i de la societat de la qual Meliá és un actor empresarial rellevant”.

La jornada, que ha inclòs formació i campanya de recollida de residus, ha estat organitzada per Xaloc. Carla Eymar, representant d’aquesta ONG, ha destacat que “estem molt satisfets amb aquesta activitat del projecte Mars Circulars. La participació i motivació dels voluntaris ha sigut sorprenent, i gràcies a ells, hem pogut retirar més de 679 quilos de fem marí. És destacable, en concret, l’actitud dels més joves, que han quedat impactats en veure la quantitat de residus que hi havia en l’arena de la platja. Projectes com el de Mars Circulars, de Coca-Cola, són l’impuls que ONGs com nosaltres necessitem per a arribar a la majoria de la població”.

En aquesta campanya de recollida de residus també ha col·laborat el Real Club de Regates d’Alacant. Inés Herrador Lorente, Directora del Real Club, ha agraït “tant a les empreses, associacions i voluntaris la col·laboració i implicació altruista en aquesta jornada. És una satisfacció per a tots nosaltres la magnífica labor realitzada per totes les parts implicades”.

Més informació: https://www.cocacolaespana.es/mares-circulares