L’edil de Joventut, Teresa Macià, ha presentat aquest matí l’edició número 23 de la Mostra de Teatre Dama d’Elx, que es desenvoluparà en el Gran Teatre del 17 al 29 de setembre.
“Amb aquesta iniciativa el que fem és fomentar els treballs que realitzen els grups de teatre amateur de la ciutat”, ha explicat Teresa Macià, qui ha afegit que en total es van a representar 14 propostes i seràs 167 actors i actrius els que trepitjaran el Gran Teatre.
Les obres teatrals tindran lloc a les 21 hores, exceptuant el dissabte 22 de setembre, que es representaran dos treballs. El primer d’ells a les 18 hores i el segon a les 21 hores.
Consuelo Pérez, de la Plataforma de Teatre Amateur d’Elx, ha explicat que l’objectiu de la mostra és donar l’oportunitat a tots els grups de teatre de la ciutat de trepitjar les taules del Gran Teatre. “Així mateix, pretenem també dinamitzar el centre de la ciutat”, ha explicat Pérez, qui ha afegit que a la programació de la mostra el públic va a poder gaudir de sis estrenes absolutes i alguns d’ells han estat escrits pels propis grups de teatre il·licitans.
“L’entrada és gratuïta, però anem a fer taquilla invertida, és a dir, una vegada finalitzin les obres el públic podrà donar els diners que consideri”, ha exposat Consuelo Pérez.
La recaptació anirà en un 60% a les companyies i en un 40% a finançar projectes teatrals. Així mateix, per assistir a la clausura de la Mostra de Teatre sí serà necessària l’adquisició d’una entrada, que té un cost de cinc euros. Aquest dia es representarà l’obra  “Frida, trazos de un mar interior”, de Alcubo Escena.