Enguany es repartiran 7.500 euros en premis. El Festival concedeix un primer premi, dotat amb 4.000 euros i Faro de Plata, un segon premi de 2.000 euros i un tercer premi de 1.000 euros. A més, en col·laboració amb les associacions Petjades Esborrades de Dona i CIM, el Festival concedeix un premi al millor curtmetratge dirigit per dones, dotat de 500 euros. També s’atorguen guardons al millor actor, actriu, guió, direcció i fotografia.

Un total de 20 curtmetratges, dels 945 presentats, competiran en la Secció Oficial del 31 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi. Com en anys anteriors, destaca la gran qualitat de les obres a concurs, històries que sorprenen per la forma en què estan comptades i d’una gran varietat de temes.

Els curts seleccionats són: ‘Ariana’, de Fernando Pozo; ‘Fear’, de Juan José Serrano; ‘Index’, de Daniel Damanti; ‘La octava dimensión’, de Kike Maíllo; ‘The Flea’, de Sergio González; ‘Un buen hombre’, de Matías Valenzuela; ‘Aliento’, de Daniel Ortiz; ‘Ama’, de Julia de Paz; ‘De repente la noche’, de Cristina Bodelon e Ignacio de Vicente; ‘La guarida’, de Iago de Soto; ‘Mama’, de Eduardo Vieitez; ‘Miedos’, de Germán Sancho; ‘Tono menor’ y ‘Broccoli’, de Iván Sainz-Pardo; ‘¿Tú también tienes cosquillas’, de Lucía Valverde; ‘Encontrarnos’, de Marie-Magdeleine Levy; ‘Hubiéramos’, de Jaime Olías; ‘Maras’, de Salvador Calvo; ‘Mouras’, de Olga Osorio, y ‘Tariq’, de Ersin Cilesiz.

Totes aquestes obres opten al Faro de Plata, el guardó que concedeix el Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi. Aquest és un dels certàmens nacionals de curtmetratges que major quantia en premis destina a la seua secció competitiva. Enguany es repartiran 7.500 euros en premis. El Festival concedeix un primer premi, dotat amb 4.000 euros i Faro de Plata, un segon premi, de 2.000 euros, i un tercer premi, de 1.000 euros. També s’atorguen guardons al millor actor, actriu, guió, direcció i fotografia.

A més, en col·laboració amb les associacions Huellas Borradas de Mujer i CIMA, el Festival concedeix un premi al millor curtmetratge dirigit per dones, dotat de 500 euros, que es fallarà entre els curts de la secció oficial. “Enguany són cinc els curts a concurs que han sigut realitzats per dones, de els 20 seleccionats”, ha explicat Manuel Casado, regidor de Cultura.

Com en edicions anteriors, el curt guanyador podrà concórrer als Premis Goya en la categoria de Millor Curtmetratge Nacional de Ficció, ja que l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya ha triat al Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi per a fer la preselecció de candidats.

Enguany el Festival ha rebut un total de 945 curts. El concurs està obert a productors i realitzadors espanyols de pel·lícules de ficció, en format digital, que no superen els 30 minuts de durada. En aquesta trentena primera edició, totes les obres han arribat a l’organització del Festival a través de les plataformes digitals Festhome, Movibeta i Click for Festivals.

El 31 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi se celebrarà del 5 al 14 de juliol. Un certamen que té com a principal missió la promoció del cinema realitzat a Espanya i, especialment, dels curtmetratges espanyols. Per al regidor de Cultura, “és la cita cultural més important de l’any i també la de major promoció i repercussió, des del punt de vista turístic”. Després de 30 edicions, el Festival ha aconseguit reunir en el municipi a reconeguts actors i actrius, directors, productors, tècnics i guionistes del panorama cinematogràfic nacional.

Javier Gutiérrez, Carmen Machi, Verónica Forqué, Paco Rabal, Jorge Sanz, Imanol Arias, Maribel Verdú, Ana Belén, Carmen Maura, Pedro Almodóvar, Montxo Armendáriz, Fernando Trueba, José Sacristán, Vicente Aranda, Gracia Querejeta, Luis García Berlanga, Emma Suárez, Eduardo Noriega, Victoria Abril, Julieta Serrano… i així fins més de 60 actors, actrius i directors es troben entre els homenatjats del Festival de Cinema de l’Alfàs durant les seues tres dècades de vida.