Oriola ha celebrat el Premi Internacional de Poesia per a Xiquetes i Xiquets ‘Ciutat d’Oriola’ com a recurs educatiu amb trobades amb Alejandro Pedregosa Morales, autor de ‘Àlbum de Família’, obra guanyadora del XIII Premi Internacional de Poesia per a Xiquetes i Xiquets Ciutat d’Oriola 2020.
José Aix, regidor d’Educació, ha explicat que “aquesta activitat, inclosa en el Programa Municipal d’Animació Lectora i organitzada per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Oriola i en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, s’ha realitzat durant la setmana del 19 al 23 d’abril en IES Thader, IES Gabriel Miró, IES Les Espeñetas, IES Platja Flamenca, CC Jesús María San Agustín, CC Oleza, CC Ntra. Sra. Del Carmen, CD Santo Domingo, CD Oratori Festiu i CD San José Obrer”.
Un total de 200 joves ha participat en les xarrades d’Alejandro Pedregosa qui ha indicat que “bàsicament el que jo vinc a explicar-los als joves són dues coses. Una, encoratjar la seua creativitat literària i l’altra, fer-los participes de la importància que té aquest premi literari que porta el nom d’Orihuela”.
El Premi Internacional de Poesia per a Xiquetes i Xiquets ‘Ciutat d’Oriola’ com a recurs educatiu té com a objectiu fomentar l’interés per la literatura en general i la poesia en particular, entre l’alumnat del nostre municipi per a propiciar un major coneixement d’aquest premi, despertar l’interés de l’alumnat en la creació literària, contribuir al compliment dels principis de la Carta de Ciutats Educadores, aconseguir que la poesia siga eina de comunicació artística, usar la imaginació com un recurs narratiu i les maneres d’alçar un relat, qui, com i per què: com es construeix la intriga en els relats.