Un any més, el Festival Internacional de Cors de l’Alfàs del Pi ha reunit en el municipi a més de 200 vocalistes d’una vintena de nacionalitats per a oferir dos concerts. Un certamen de marcat caràcter solidari, que promou la relació entre diferents cors nacionals i internacionals.

El Festival va arrancar amb el concert que van oferir la Coral Polifònica L’Alfàs Canta, Costa Blanca Male Voice Choir i el grup vocal italià Il Baluardo, que va viatjar des de la ciutat toscana de Lucca per a participar en el certamen. Els diners recaptats durant la jornada inaugural es donarà íntegrament a AFA, l’Associació de Familiars, Malalts i Col·laboradors d’Alzheimer de la Marina Baixa.

Finalment, la Coral del Vinalopó va interpretar durant la clausura els Requiem de Mozart i de Fauré en un concert en el qual es va retre homenatge pòstum a la soprano Katalin Völgyi, una dona molt vinculada a la coral L’Alfàs Canta i a les festes del Santíssim Crist del Bon Encert.

Un any més, l’Alfàs del Pi s’ha convertit gràcies a aquest festival en seu del cant coral internacional, un esdeveniment en el qual es veu reflectida la multiculturalitat que caracteritza al municipi i que gaudeix de gran acceptació entre la comunitat de residents d’altres nacionalitats.

Des de la regidoria de Cultura s’ha agraït a tota la ciutadania de l’Alfàs del Pi i comarca la seua fidelitat amb aquest festival, que destaca pel seu compromís social i pel foment de la integració a través de la música coral.