Totes les persones emprenedores de l’àmbit de les Indústries Culturals i Creatives alacantines podran presentar la seua candidatura per a inscriure’s fins al 14 de desembre en la segona edició del programa ImpulsaCultura Projecta.

Després de l’èxit de la passada edició, on es va impulsar el llançament de 12 projectes, aquesta nova edició incorpora novetats importants. La durada del programa serà d’1 any, començant al gener de 2019. La participació s’amplia també fins a 15 projectes i hi haurà una borsa de reserva de 15 projectes més. A més de la formació específica per a impulsar el emprendimiento en les indústries culturals i creatives, s’incorpora un equip de professionals experts en Project Management amb l’experiència, formació i competències necessàries per a dirigir projectes amb èxit.

Al costat de l’Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social d’Alacant (ALDES), en col·laboració amb les regidories de Cultura i de Coordinació de Projectes, el programa estarà gestionat per la UTE: “GBX GENT GENION CONSULTING, integrada per GENION, GBX Global Projects i ESTUDIE CREACIÓ GENT

Impulsacultura 2017. Foto: Juanjo CervettoImpulsacultura 2017. Foto: Juanjo CervettoL’objectiu és l’Assessorament i la Mentorización per al desenvolupament de projectes emprenedors en matèria cultural i creativa; afavorint així la professionalització individual i grupal així com la transició a la constitució jurídica i inici de l’activitat entorn d’aquests projectes.

Poden presentar la seua candidatura persones emprenedores de qualsevol dels àmbits d’activitat de les indústries culturals i creatives: Arts Plàstiques i Visuals, Arts Escèniques i Circenses, Música, Lletres-Còmic, Audiovisuals, Cinema i Fotografia, Publicitat i Comunicació, Cultura, Ciència, Artesania, Arts Visuals, Patrimoni, Cultura Popular, Videojocs, Turisme Cultural, Arquitectura, Art i Antiguitats, Moda, Oci Interactiu, Software…

Programa

  • 23 Sessions Formatives en Les Cigarreras d’Alacant on coneixeran àrees temàtiques tan diverses com: Design Thinking, Eines de Gestió Empresarial i Gestió de Projectes, Pla d’empresa i Estratègia, Branding, Comunicació i Màrqueting, Models de Negoci per a Empreses Creatives, Internacionalització i Cooperació, Formes Jurídiques per al Emprendimiento Cultural, Liderar Projectes de Col·laboració Cultural i Creativa…
  • 15 Activitats de Networking que inclouran visites a altres espais de l’àmbit de les ICC on intercanviaran experiències amb persones rellevants d’aquest sector en la ciutat.
  • 30hrs de sessions individuals de Mentorización per cada projecte i acompanyament multidisciplinari per als participants contemplant les següents especialitats: Branding Corporatiu, Creació de Marca, Comunicació i Màrqueting. Pensament Disruptivo i Visual. Oratòria. Videomarketing i Blogging. Mindfulness. Pla d’empresa. Adreça de Projectes Culturals. Assessoria Jurídica i Financera. Eines per a la Gestió de Projectes Culturals.

La inscripció es realitzarà a través aquest formulari o, de manera presencial, en l’Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social de l’Ajuntament d’Alacant situada en la Calle Jorge Juan 21.

Impulsacultura 2017. Foto: Juanjo Cervetto

Impulsacultura 2017. Foto: Juanjo Cervetto

Es valorarà especialment el component innovador del projecte, la maduresa, la viabilitat, la capacitat de generació de sinergies i el moment emprenedor de cada projecte per a fer el pas definitiu i iniciar l’activitat al llarg de l’any 2019.

Des d’aquest enllaç pots descarregar-te les bases de la convocatòria IMPULSACULTURA PROYECTA 2019

El divendres 21 de desembre es donarà a conèixer el llistat de participants seleccionats per a participar en el programa.

És un projecte Cofinançat per la Comissió Europea amb càrrec al FEDER dins de el “Eix Urbà” del Programa Operatiu de Creixement Sostenible per a la programació 2014-2020 “Una manera de fer Europa” dins de la EDUSI Alacant Àrea Las Cigarreras.