El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Torrevieja, Antonio Quesada, ha presentat la segona edició del Festival Internacional de Cinema Social i Ecològic del Mediterrani (FICSEM), al costat de l’organitzador de l’esdeveniment, Carlos Mures. El festival tindrà lloc entre els dies 22 i 26 de setembre, començant aquesta edició amb una gala en el Teatre Municipal de Torrevieja, a les 20.00 hores.

En aquesta segona edició han sigut més de 450 projectes els que s’han presentat, de més de 20 països, entre els quals destaquen projectes dels EUA, Àfrica i països europeus com França o Itàlia. 13 de les obres presentades es troben en el gènere d’animació, fet que valora molt positivament l’organització. De totes les obres presentades han sigut 26 les triades, totes elles dins de la temàtica social i/o ecològica. En la gala d’obertura, que tindrà lloc en el Teatre Municipal el 22 de setembre, a les 20.00 hores, s’entregaran els premis als projectes guanyadors. Una gala que comptarà amb la presència de la padrina de l’edició, la directora de cinema Gracia Querejeta, així com els actors Nacho Guerreros, Jonas Torres i Javier Bódalo.

Els actes continuaran amb les projeccions els dies 23, 24 i 25 de setembre a la sala de projeccions Globus (c/Radi Murcia, 16) a partir de les 17.00 hores, amb una duració d’hora i mitja. L’entrada és lliure, respectant els aforaments i les mesures de seguretat dels protocols COVID-19.

El festival finalitzarà el pròxim 26 de setembre amb el lliurament dels premis “d’ací” i la seua projecció als Cinemes IMF de Torrevieja, a partir de les 20.00 hores. Una oportunitat de mostrar el talent de la zona en un festival de projecció internacional.

En paraules del regidor de Cultura, Antonio Quesada, “des de Torrevieja estem molt compromesos amb el gènere cinematogràfic, secundant tots els projectes. Prova d’això ha sigut la recuperació del Torrevieja Audiovisual i, ara, comencem amb la segona edició d’aquest festival”.

Per part seua, l’organització ha volgut agrair el suport mostrat per l’Institut Municipal de Cultura “Joaquín Chapaprieta”, així com de l’Ajuntament de Torrevieja i dels mitjans de comunicació que ajuden al fet que aquest jove festival continue creixent.