La celebració de la cinquena edició de “La Nit Més Curta” ha clausurat el 26 d’agost, en l´Auditori dels Nits el cicle de dotze nits de Cinema Familiar Estival 2021 a La Nucia.

Unes 3.000 persones han passat per les 12 Nits de Pel·lícula a La Nucia, a l’aire lliure, sota les estreles, en el Auditori dels Nits i en la Plaça del Sol. S’han projectat, a través d’aquesta iniciativa de la Regidoria de Cultura, 11 pel·lícules per a públic familiar unes d’animació i altres d’interpretació, espanyoles, europees i nord-americanes i una nit de curts, la cinquena edició de la Nit Més Curta. 12 nits de cinema per a entretindre i divertir a l’estiu a totes les edats, especialment al públic familiar.

La cinquena edició de la Nit Més Curta, una iniciativa del Auditori de la Mediterrània i CortoEspaña, ha oferit a la nodrida assistència d’espectadors, d’edat variada i famílies, una sessió especial de curtmetratges seleccionats de producció espanyola, amb gran trajectòria internacional i molt premiats.

La passada es va obrir amb el curt d’animació “Roberto” dirigit per Carmen Córdoba González, un curt molt original sobre la pròpia acceptació i sobre la sensibilitat infantil, juvenil i adulta. Aquest curt acaba de sumar a l’agost nous guardons i ja ha aconseguit la xifra de 100 premis Així, aconseguir un centenar de premis, entre els quals figuren dos Premis Fugaç de CortoEspaña, és d’una gran importància i ho agraeix molt Carmen Córdoba, però per a la directora de “Roberto”: “més important és la difusió que està tenint el curt i que es veja més i que es faça costat més al cinema i al món dels curts”. “Roberto” encara seguirà el seu periple per nous esdeveniments especials de cinema, com el d’anit a La Nucia.

La Nit Més Curta també incloc altres curts com “Confinados con una niña de cuatro años”, dirigit per Pol Mallafré. Aquest curtmetratge de creació familiar, rodat durant el confinament domiciliari de 2020 ha sigut, pel seu especial interés i per la frescor que transmet, difós per la BBC i vist a tot el món.

La plaça dels Nits ha sigut escenari també de les emocions que transmeten dos curts d’animació, sobre la fragilitat i la supervivència, com “Vuela” dirigit per Carlos Gómez-Mira Sagrado i “Umbrellas” amb direcció de José Prats i Álvaro Robles.

I els curts encapçalats per grans actors com Antonio de la Torre i Pepón Nieto també van ser seguits amb molt d’interés. Pepón Nieto, que ha actuat dues vegades en Auditori de la Mediterrània, protagonitza en solitari el curt “Paternidad”,

dirigit per Vicente De Ramos, d’una forma emotiva amb un final sorprenent.

Mentrestant, Antonio de la Torre, comparteix protagonisme amb Hugo Quero –actor infantil-, en una història carregada de dolor emocional, dirigits per Rakesh Narwani en el curt “Black Bass”. Aquest curt ha sigut triomfador en el Festival de Cinema de Madrid PNR amb els premis Més ben Curt i Millor Direcció; també ha rebut el Premi del Público en el Festival AbyCine.

El curt, de producció alacantina, que ha passat per més de 70 festivals amb nombrosos premis, aplaudit per acostar-se d’una altra forma a la malaltia d’Alzheimer, “Orquesta Los Bengalas” amb direcció de David Valero i amb un elenc d’intèrprets, entre els quals es troba Alejandro Tous, amb la participació, en la preparació d’actors i actrius, de Morgan Blasco -vinculat al Auditori de la Mediterrània com a director de l’Escola de Teatre-, va tancar la V edició de la Nit Més Curta i al mateix temps el cicle de dotze Nits de Pel·lícula i de Cinema Familiar Estival a La Nucia, una trobada nocturna a l’aire lliure pel qual han passat enguany unes 3.000 persones.

La Nit Més Curta forma part de les activitats del Festival de Curts de La Nucia CortoEspaña festival que celebrarà la huitena edició els dies 5 i 6 de novembre de 2021 en el Auditori de la Mediterrània.

Parternidad
Parternidad