El còmput total de quilos arreplegats en la DOP Alacant durant aquesta verema ha sigut de 30.493.442 quilos de raïm de vinificación. Un 15.80% més respecte a la campanya de l’any passat on es va arreplegar un mínim històric de 26.3 milions. La producció per tant, arriba a quedar en la mitjana de quilos de la demarcació, una mica menys de la mitjana de l’última dècada que se situaria en 33 milions.

La verema va estar marcada per un avançament d’una banda, i un llarg frenazo de maduració en el mes de setembre per les pluges, la qual cosa ha allargat les dates de recol·lecció fins a quasi novembre. Açò també ha provocat una lleugera reducció del grau baume, que marca el nivell de maduresa i que s’ha marcat 0.39 menys que l’any passat amb grau mitjà de 13.28% alc. Quant a les diferents viníferas, destacar la bona qualitat del moscatell i resta de blanques i una mica més de retard en les negres com la monastrell que exigirà un major treball en celler.

La DOP Alacant registra actualment unes 10.337 hectàrees repartides en diferents subzonas. Un 58% es concentra en el Vinalopó Mitjà, un 30% en el Vinalopó Alt i un 7% en la Marina Alta. La resta es reparteix entre les comarques del Comtat , l´Alcoiá i la Marina Baixa.