Després d’una gira pels principals escenaris d’Espanya, el pròxim 29 de juny arriba al Teatre Principal d’Alacant l’espectacle “30 anys de Dansa” amb el qual la Companyia Víctor Ullate celebra tres dècades de reeixida trajectòria.

Durant més de dues hores el públic podrà gaudir d’extractes de les coreografies més emblemàtiques de la companyia com ho són: Burca, Wonderland, Carmen, Samsara, Sola, entre altres. Una obra que estarà acompanyada de música de compositors clàssics com Vivaldi i Beethoven; així com de compositors contemporanis com Philip Glass o Luis Delgado.

En paraules del propi mestre Víctor Ullate, es tracta d’una recopilació de “els moments cim” del ballet i una forma de celebrar amb el públic “aquests 30 meravellosos anys que han sigut tota la meua vida”.

L’obra recull l’essència de la companyia i realitza un recorregut per la seua història des de l’any 1983, quan va ser fundada, fins al dia de hui en el qual s’ha convertit en un referent en el món de la dansa tant a nivell nacional com internacional.

“30 anys de Dansa” compta amb la direcció del mestre Víctor Ullate i la direcció artística d’Eduardo Lao.

Sobre Víctor Ullate Ballet

Víctor Ullate, estrela internacional de la dansa, va fundar en 1988 la Companyia que porta el seu nom i que compta amb una llarga i prolífica trajectòria com a primera companyia privada espanyola de nivell internacional. Al llarg d’aquests trenta anys, ha donat la volta al món amb els seus gires i el seu repertori, que abasta totes les facetes del ballet, i ha obtingut nombrosos guardons, entre ells, el Premi Nacional de Dansa, la Medalla d’Or de les Belles arts, el Premi MAX d’Honor i la Medalla d’Or al Mèrit en el Treball.

Aquesta Companyia, que a més compta amb escola pròpia, pedrera de futurs professionals, es va incorporar en 2017 al del marc jurídic i legal de la Fundació Víctor Ullate, creada l’any 2000 amb un clar objecte social de difondre i preservar la Dansa com un dels valors fonamentals del nostre Patrimoni Cultural, no solament a nivell nacional, sinó també internacionalment.