Un total de 356 obres (300 en l’edició de 2018) s’han presentat al Premi Internacional de Poesia “Miguel Hernández-Comunitat Valenciana” en l’edició de 2019, convocat per la Fundació Cultural Miguel Hernández, i que compta també amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura, l’Àrea de Cultura de la Diputació d’Alacant i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola. El guardó està dotat amb 8.000 euros, un element artístic acreditatiu i la seua publicació en la prestigiosa editorial madrilenya Esdevindre. Els poemaris inèdits havien de tindre una extensió màxima de 1.000 versos.

Les obres procedeixen de països com Alemanya, l’Argentina, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, Xile, els Estats Units, Israel, Mèxic, el Perú, Puerto Rico, Rússia, l’Uruguai, etc., a més de diferents províncies espanyoles (la Corunya, Alacant, Almería, Barcelona, Bizkaia, Burgos, Càceres, Cadis, Cantàbria, Ciudad Real, Córdoba, Guipúscoa, Gran Canària, Granada, Huelva, Jaén, León, Madrid, Màlaga, Murcia, Navarra, Palència, Pontevedra, Sevilla, València, etc.).

El comité preseleccionador conclourà en les pròximes setmanes la seua tasca qualificadora en la seu de la Fundació. Està previst que la data de la fallada del Premi i els noms dels jurats es facen públics durant la primera quinzena del mes de març.