Entre l’11 i el 15 de gener va tindre lloc el Primer Concurs Internacional de Piano “Franz Liszt Centerˮ, en el qual es van donar cita 408 pianistes de tot el món. L’esdeveniment es va celebrar de manera en línia a causa de la pandèmia, però malgrat això, va ser un èxit absolut.

El Centre de Perfeccionament de Piano, de Talents Especials Franz Liszt, situat en una de les escoles culturals de l’Auditori de La Nucia, va convocar al gener d’enguany el seu primer certamen de piano internacional. Aquest esdeveniment, a més, es va dur a terme amb la col·laboració de l’Auditori de la Mediterrània i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de La Nucia.

Entre la ingent quantitat de participants va haver-hi intèrprets de múltiples països, com Hongria, el Regne Unit, França, Rússia, els Estats Units, el Canadà, la Xina, el Japó, Corea del Sud, Israel, el Brasil, Tailàndia o Singapur, entre altres. La celebració de l’esdeveniment de manera en línia ha permés una major afluència de participants, i s’espera que això servisca com a reclam de músics i públic per a futures edicions presencials.

Segons va apuntar István I. Székely, director del centre, el certamen “ha sigut un èxit enorme, molt major del qual podia esperar-se per a ser una primeraconvocatoriaˮ. Des de la direcció del centre, afirmen a més que estan “molt contents amb el resultat. Haver aconseguit que més de 400 joves talents de tot el món participen és un enorme assoliment que dóna suport a la nostra iniciativa per a donar noves oportunitats als xiquets i joves que aspiren a ser granspianistasˮ.

El jurat va estar integrat pel propi Székely, així com pel pianista italià Giuliano Adorn, el director austríac Achim Holub (director del London Classical Soloists) i la pianista hongaresa Julianna Kiss.

Pel que fa als guanyadors del certamen, els participants es trobaven dividits en tres grups en funció de la seua edat, amb un guanyador en cadascun d’ells. En la categoria A, per a pianistes infantils (9 – 13 anys), la pianista premiada ha sigut Sophia Shao, dels Estats Units. En la categoria B, per a adolescents entre 13 i 17 anys, la guardonada va ser l’hongaresa Ildikó Rozzonits. Finalment, en la categoria C, per a joves pianistes de 18 a 32 anys, el primer premi va recaure en Vincent Ling, resident al Regne Unit.

Cadascun dels guardonats rebrà un premi econòmic i, a més, seran recompensats amb classes magistrals en línia totalment gratuïtes, impartides pels membres del jurat.