El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat ahir que la Generalitat tancarà la majoria de parcs naturales de la Comunitat Valenciana durant aquesta onada de calor per a evitar els incendis forestals.
En concret, han decretat la prohibició de circular per les pistes i camins forestals, amb qualsevol mena de vehicle, bicicleta o a peu, dins de la majoria dels parcs naturals (entre els que estan Font Roja i Mariola), excepte el trànsit de vehicles per a actuacions de gestió, proveïment, manteniment, vigilància, accés a residències, explotacions agràries o instal·lacions de serveis enclavades dins del mateix parc.
En el parc de la Font Roja cal deixar clar que només podran accedir en vehicle les persones propietàries o aquelles que tinguen reserva en un establiment regulat que els ofereix la clau d’accés.
Accedir a més del risc que suposa per a la salut de les persones a causa onada de calor alt i extrema, a més pot produir que en cas d’haver-hi una emergència siga molt difícil localitzar i evacuar les persones excursionistes.
S’ha avisat a totes les persones acampades perquè abandonen el Parc, ja que estarà prohibit acampar mentre dure aquesta situació.
Pel que fa a l’Escoleta d’Estiu, el dilluns és festiu i no hi ha, en el cas que la mesura s’allargara més dies, es traslladarà a la Piscina Municipal José Trenzano.