L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla ha acompanyat a la Junta Major de Germanors i Confraries de la ciutat d’Alacant, en l’obertura de l’exposició, amb motiu de la celebració del 75° aniversari de la seua constitució.

Per a la seua realització ha sigut necessària la col·laboració entre la Junta Major, i la Regidoria, especialment de l’Arxiu Municipal d’Alacant com a depositaris d’aquest important patrimoni artístic de la nostra ciutat.

Fins al 22 d’abril, podrem gaudir d’un total de 75 cartells: des de l’any 1943 fins a 2019.

Els originals d’aquesta col·lecció de cartells que es troben depositats en l’Arxiu Municipal d’Alacant són a partir de hui de domini públic per a la seua consulta i descàrrega en la secció de Cartells de la pàgina web de l’Arxiu Municipal de la Regidoria de Cultura amb l’objectiu de donar-los a conéixer entre els alacantins.

Padilla ha volgut agrair al President de la Junta Major, Alfredo Llopis, «per comptar sempre amb la Regidoria per a difondre la importància i el llegat que la Setmana Santa té a la nostra ciutat».

D’altra banda, la vicealcaldesa Mari Ángeles Goitia presideix la inauguració de l’exposició “Soledad de Santa María (1819-2019)” en l’Edifici Municipal “El Claustre” que coincideix amb el Bicentenari Refundacional de la Molt Il·lustre i Real Confraria de La nostra Senyora de la Soledat de Santa María. Goitia ha valorat la tasca d’investigació en arxius, biblioteques i llegats familiars que ha realitzat el doctor en Antropologia Social, José Iborra Torregrosa, també comissari de la mostra. L’acte institucional de la confraria que presideix Balbina Oncina es desenvoluparà el diumenge 24 de març en la Basílica de Santa María i comptarà amb la presència del Pare Ángel, de “Missatgers de la Pau”.