El dibuixant Manuel Álvarez Junco exposa a la UA “Insight. La raó de la desraó”

El dibuixant Manuel Álvarez Junco exposa a la UA “Insight. La raó de la desraó”

Manuel Álvarez Junco, dissenyador, dibuixant i professor d’universitat, ha inaugurat aquest matí l’exposició “Insight. La raó de la desraó” a la Sala Aifos de la Universitat d’Alacant (Facultat de Filosofia i Lletres III), juntament amb de la vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, Catalina Iliescu. Els també dibuixants Enrique Pérez, Malagón, Ortifus, Harca i Nerja han volgut acompanyar Junco en l’acte inaugural de la seua exposició. La mostra, que estarà oberta al públic fins al 27 de març, presenta una col·lecció excepcional de les vinyetes de Manuel Álvarez amb 32 obres en metacrilat acompanyades d’un catàleg, dissenyat per ell mateix, que inclou presències destacades d’autors que escriuen i reflexionen sobre el seu treball. La Universitat d’Alacant va guardonar en 2020 Manuel Álvarez Junco amb el premi Notari de l’Humor que atorga anualment junt amb la Federació de Caricaturistes d’Espanya (FECO-Espanya) com a part de les seues jornades d’Humor Social.
L’obra gràfica que presenta Junco a la Universitat d’Alacant serveix de reflexió sobre la relació entre la intel·ligència i l’humor, una relació que destaca el caràcter incorrecte de l’humorístic com a principal tret. En la seua intervenció inaugural, Junco ha explicat que “Insight és allò que reuneix uns quants elements i els converteix en quelcom superior. És el fil que fa que unes paraules es tornen un discurs, que uns ingredients siguen un guisat, que unes formes es transformen en un dibuix comprensible» i ha afegit que “aquest concepte està directament relacionat amb la intel·ligència —la raó, la lògica — i, en el cas de la meua exposició, amb el seu contrapunt: la desraó de l’humor”. Humor i intel·ligència es converteixen així en dos conceptes la relació dels quals no se sap si resulta estimulant o realment preocupant, escriu l’autor en el catàleg de la mostra amb un text en el qual es planteja si “la intel·ligència artificial serà capaç de generar disrupcions genuïnes de l’extraordinari camp de l’humor”.
Manuel Álvarez Junco (Zamora, 1948). Ha publicat en diferents mitjans espanyols i estrangers: revistes Triunfo (Espanya) i Saturday Review-World (EUA), diari El País, Interviú i A Las Barricadas. És professor emèrit del Departament de Disseny i Imatge de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid. Prèviament, va ser director del Departament. Està a càrrec de la direcció general dels cursos d’estiu a El Escorial. És membre del jurat del Premi Nacional de Disseny d’Espanya, ha publicat el seu treball gràfic i realitzat exposicions individuals als Estats Units, la Xina, Kuwait, Itàlia, Colòmbia i Mèxic. Ha escrit diversos articles i llibres. El espejo y el martillo és el seu últim llibre (Turpin Ed., Madrid 2017). En 2020 va ser guardonat amb el premi Notari de l’Humor per l’associació de dibuixants FECO-Espanya.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X