Pedro Alfaro, el científic que participa el dimarts 28 en l’última de les sessions de DivulgarArte, quarta edició, en la Seu Universitària Ciutat d’Alacant de la Universitat d’Alacant, assegura que «a la província d’Alacant s’han produït i es produiran terratrèmols més grans que el de Llorca del 2011. De fet, el terratrèmol de Torrevella en 1829 ja va ser seixanta o setanta vegades més gran que el de Llorca». La bona notícia és que els efectes es poden reduir.

Pedro Alfaro

Pedro Alfaro

La divulgació científica i la difusió de l’art contemporani tenen la seua quarta cita en 2019 amb el catedràtic de Geodinàmica Interna Pedro Alfaro i l’artista plàstic Antonio Fernández Alvira en la sessió «Terratrèmols i art».

Mentre l’investigador de la UA parlarà d’aspectes com són la tectònica de plaques o els terratrèmols, amb especial dedicació a casos pròxims, Antonio Fernández Alvira transitarà pels mons reals i fraudulents, físics i emocionals a través de la seua obra, reflexionant sobre com és de fràgil i efímer el nostre entorn, un entorn que també la realitat demostra trencadís i fugaç.

Antonio Fernández Alvira

Antonio Fernández Alvira

Durant els quatre anys de DivulgArte han segut junts reconeguts artistes i científics. Els últims han sigut el catedràtic de Zoologia de la UA i director del Museu de la Biodiversitat, Eduardo Galante, que alerta sobre l’apocalipsi dels insectes. El va acompanyar l’artista Eugenio Ampudia. Però n’hi ha hagut més en aquest binomi entre l’art i la ciència, com són María Blasco i Luisa PastorSusana Guerrero i Alicia FerrándezAurelio Ayela i Santos RojoOlga Diego i Jorge Olcina, Lidó Rico i Javier Narciso, Lorena Segura i Kaufman o Pilar Sala i José Fajardo. Aquesta edició han sigut Alfonso Ramos Esplá i María Dolores Mulá; Joan Castejón i Fernando Rodes Lloret. Així fins a sumar setze artistes i setze científics.

La sessió comença a les 20.00 hores a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, situada a l’avinguda de Ramón y Cajal, número 4.

El cicle està coordinat per Marina Limiñana Gregori i organitzat per la Seu Universitària Ciutat d’Alacant.