La proposta d’aquesta setmana de la Sala Euterpe de Sant Joan comença el dijous amb el concert de ZEQUI a les 22.30 h.

Zequi ens mou amb un so folk-rock íntim i personal, madurat per Ezequiel Riquelme, líder de la banda.

Components: Zequi (veu i guitarra), Julián Balibrea (guitarra), Sergio Bernal (bateria) i Sergio Valcárcel (baix).

Els discos publicats que sonaren són On the Road (2014) i Down To Earth (2015)

El preu de l’entrada són 5 euros.

 

Elsanto és el sobrenom artístic de Santiago Ruiz Alconero, compositor, multinstrumentista, productor i cantant, després de deixar la banda 69 revolucions amb la qual va traure quatre àlbums amb gran èxit de crítica i després de produir diversos discos i tocar amb diferents artistes va decidir traure tots els temes que tenia guardats descobrint que hi havia una correlació molt clara entre ells.

El concert de Elsanto a la Sala Euterpe serà el dissabte 26 gener a les 22:00h. Entrada taquilla: 10€

Folk, country i rock d’arrels americanes s’ajunten amb un sabor clarament espanyol tant per l’idioma com pel gust per la música de tradició hispana… el mateix defineix “Elsanto” com un lloc, una cruïlla entre els Estats Units, Espanya i Mèxic, sabor fronterer amb colors cinematogràfics, cru, intens, fosc i amb moltes coses que dir, a camí entre el desamor i la denúncia social, passant per records propis que mostren una capacitat enorme per a parlar sobre els sentiments humans. Neil Young, Johnny Cash, Byrds, Dylan, Gram Parsons, The Band són referents a l’hora de compondre i produir les seues cançons passant-ho tot pel tamís de la nostra llengua.

El seu primer disc homònim “Elsanto” veurà la llum a l’octubre de 2018. Es va gravar en Acme Studios d’Avilés on Santiago va gravar “Núm.4” de 69 revolucions (millor disc de rock patri de 2011 per moltes publicacions) i va produir el EP debut de Juana Fernández, amb la qual va obrir concerts per a Cracker o Nicki Bluhm. Toca tots els instruments excepte la bateria, la trompeta i algun piano que van a càrrec de Miguel Herrero, amb el qual també mescla el disc, guitarres elèctriques i acústiques, baixos, banjos, mandolines, pedal steels i harmòniques donen suport a les melodies de la seua veu fosca i diferent, on els cors de Miguel Herrero i Kike Lusquiños llueixen a la perfecció.

“Elsanto” està gravat quasi íntegrament en analògic, és una aposta per la música feta de manera tradicional sense paranys i sense enganys. Una proposta molt personal que sens dubte donarà molt que parlar…