Les platges d’Oriola han mantingut enguany els guardons més representatius del sector turístic i, entre ells, es troben les cinc Banderes Q de Qualitat amb les quals compta el municipi.

Les Banderes Q de Qualitat les atorga l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola. Perquè una platja puga lluir aquesta bandera, ha de realitzar una auditoria que, entre altres aspectes, analitza els equipaments d’ús públic; els serveis de neteja i la recollida selectiva de residus; els dispositius de seguretat, salvament i primers auxilis; els serveis d’informació als turistes; els accessos a la zona de bany; els serveis higiènics; i els serveis dels establiments d’oci. Aquesta acreditació verifica la solvència tècnica, la transparència i l’objectivitat a l’hora de concedir el segell de garantia Q de Qualitat Turística.

Les platges d’Oriola que posseeixen aquest distintiu de la Bandera Q de Qualitat de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola són Punta Prima, Cala Estaca, Cala Capità, La Glea i Mil Palmeres.

“Agraïsc la labor transversal de les diferents Regidories que ostenten competències en aquesta gestió de les platges d’Oriola i al personal que diàriament treballa per a oferir el millor servei a tots els usuaris que ens trien com a destinació turística”, ha indicat Ramón López, regidor de Platges, que ha recordat a més que “a aquests guardons se sumen els reconeixements Qualitur atorgats per la Generalitat Valenciana i les 11 Banderes Blaves”.