“A pedals per la Història” és el títol de la nova proposta cultural que fins a dimecres que ve 14 de novembre, es mantindrà exposada en el Palau Provincial. Prop d’una vintena de bicicletes clàssiques de tot el món componen aquesta original mostra que reflecteix l’evolució d’aquest invent tan significatiu per a la societat.

“Aquesta curiosa exposició, que destaca especialment pel seu caràcter pedagògic i didàctic, ofereix al visitant un interessant viatge en el temps que li permetrà descobrir com els nostres avantpassats utilitzaven aquest mitjà de transport, no solament per a desplaçar-se d’un lloc a un altre sinó també per a guanyar-se la vida”, ha manifestat el diputat de Cultura i Educació, César Augusto Asencio, qui ha donat a conèixer tots els detalls d’aquesta col·lecció.

Entre les peces més destacades es troba un celerífero que data de 1790, una bicicleta draisiana de 1800 amb tracció el·líptica o un velocípede de 1880. A més, la mostra inclou un quebrantahuesos, un tricicle, un tàndem i diferents bicicletes d’oficis que s’utilitzaven com proyectores de cinema, ambulància o taxi, així com per al transport de sacerdots, fotògrafs, músics, aguadores, serens, bombers o policies.

França, Portugal, Anglaterra, Dinamarca, Bèlgica, Estats Units, Àustria o Espanya són alguns dels països dels quals procedeixen aquests valuosos objectes que, tal com ha recordat el diputat, “milloren la nostra qualitat de vida, faciliten la nostra mobilitat i són respectuosos amb el medi ambient”.

“A pedals per la Història” es pot visitar fins al 14 de novembre en el Palau Provincial, en horari d’11:00 a 13:00 hores i de 17:30 a 20:00 hores, de dilluns a dissabte. L’acte d’inauguració ha explicat també amb la participació del propietari de la col·lecció, José Juan Vidal, i del diputat d’Esports, Juanjo Castelló.

En aquest sentit, Vidal ha explicat que la seua intenció sempre ha sigut “difondre la història d’aquest invent perquè se li done la importància que es mereix i que el seu ús s’estenga de forma quotidiana entre la societat per a anar al treball, de compres o a portar als xiquets al col·legi”.