El Auditori Teulada Moraira viatjarà al llarg d’aquests mesos per la cultura japonesa amb l’espectacle HA-JA-TO Drum Masters, pel jazz de Nova Orleans amb The Bourbon Street Stompers, per la ciutat de la llum, París, i el seu Fantasma de l’Òpera, per Itàlia i la seua òpera amb La Flauta Màgica, i ens detindrem a Rússia per a gaudir del Ballet de Moscou. A més, l’accent a l’humor ho posarà la comèdia teatral 5 i Acció.. i l’artista Luis Piedrahita.

Aquestes actuacions i moltes altres més previstes en la nova programació escènica les ha donat a conèixer el president de la Fundació CV Auditori Teulada Moraira i alcalde, Carlos Linares, i la directora, Maite Serrat, flanquejats pels germans Keita, Ryota i Yuta Kanazashi, reconeguts internacionalment en l’art de la música tradicional japonesa, que posteriorment han realitzat una exhibició del seu espectacle HA-JA-TO.

Serrat ha subratllat que és una “programació eclèctica pensada per a tots els públics amb un preu adaptat i una variació d’activitats amb la finalitat que tothom puga gaudir d’elles” i ha matisat que “s’ha seguit la mateixa línia de cercar la millor qualitat per a aquest espai i per al seu públic amb actuacions de més renom comercial i unes altres que juntes sumen la qualitat que es requereix”.

Quant a les activitats que ens oferiran, el president de la Fundació CV Auditori Teulada Moraira ha assenyalat que arrancarem temporada el 6 d’octubre amb la banda de jazz Bourbon Street Stompers acompanyada pel vocalista Josua Stewart. Un grup de Nova Orleans que ens ha acompanyat en diverses edicions i que cada any tenen un públic molt consolidat que ens demanen la seua presència.

Seguirem el 14 d’octubre amb una nova representació lírica “La Flauta Màgica”, una òpera en dos actes de Mozart i produïda per la companyia lírica Òpera 2001. El mes d’octubre també ens oferirà una actuació especial, el 27 d’octubre, presentem « El Fantasma de l’Òpera » produït per l´Associació Amics de la Música d´Alcoi. Un concert, ha dit Linares, escenificat amb orquestra, solistes i cor i on tots els elements que coneixem estaran presents en aquesta representació gràcies a l’acord establit amb Et Really Useful Group de Londres. A més, comptarà amb més de 90 persones que actuaran en aquest escenari.

 

Recorrent per la programació arribem al mes de novembre, el dia 3, tindrà lloc l’espectacle HA-JA-TO Drum Masters i el 4, arribarà l’humor amb la comèdia teatral “5 i acció…”, que versa sobre el món de la televisió, el cinema i l’afany per triomfar. Una obra dirigida per Javier Veiga i interpretada per Carlos Sobera, Marta Hazas, Ana Rac i Ana Cerdeiriña.

 

El mes de novembre és el mes de la música on l’Agrupació Musical Cultural de Teulada (AMCT) dedica a la seua patrona Santa Cecilia celebrant així la seua festivitat amb una sèrie de concerts en aquest espai. El dia 10, Concert de Música Càmera amb l’actuació dels solistes de la AMCT, el 16 de novembre, serà el torn del Concert de la Banda Juvenil que tindrà com a solista vocal a Empar Argudo Alegre i que enguany comptarà amb la col·laboració del Cant Jove Teulada i conclouran els actes el dia 17 amb el tradicional Concert de Santa Cecilia a càrrec de tota la formació bandística dirigida per Rafael Pascual Alfonso.

 

En el mes més màgic desembre, el públic podrà gaudir i deixar-se portar amb l’estrena de Trobadores, el dia 1. Una funció de teatre, ha dit Linares, a càrrec de les actrius María Mas i Nydia Crespo que formen part del grup Teatreres pel Món i en aquesta ocasió presenten el seu projecte més personal i íntim, mentre el dia 15, l’Orquestra Simfònica de la UCAM presentarà la seua producció musical “Pirates del Carib: La Maledicció de la Perla Negra”.

 

Un concert escenificat dirigit a grans i xicotets on podran veure diferents personatges, com al capità Jack Sparrow, amb una escenografia emmarcada pel vaixell pirata de grans dimensions, música, interpretació i lluita d’esgrima, per a fer viure al públic una aventura d’acció fantàstica.

 

Contarem també el dia 21 amb el Ballet de Moscou i “La Bella durmiente”, una actuació per a gaudir en família on l’excel·lència dels ballarins d’aquesta companyia internacional marcaran el ritme nadalenc, i el 28, se celebrarà el Concert de Nadal a càrrec de la OJPA amb la col·laboració de la Diputació d’Alacant.

 

El fermall d’or a la clausura d’aquesta temporada que millor que afegir les notes d’humor amb l’espectacle “Les amígdales de les amígdales són les meues amígdales” a càrrec del conegut i famós humorista, Luís Piedrahita, un espectacle stand up comedy on Piedrahita mostrarà que l’humor és una arma de construcció massiva. Un xou ple de riures i emocions sense més artífexs que la seua pròpia personalitat, la seua veu i el seu cos.

 

“Una programació completa on volem posar de manifest que des d’aquesta Fundació i des de la seua gestió la importància i el valor afegit que aquest espai li sumisca a la nostra localitat i a la seua comarca apostant per la cultura i mitjançant aquesta creant un estat de valor favorable per al nostre territori”, ha recalcat Linares.

 

Per a concloure, Luís Miguel Lainz d’Òpera 2001 ha presentat l’espectacle HA-JA-TO Drum Master i als germans Kanazashi que estan de promoció per Espanya i han triat el Auditori Teulada Moraira. Un espectacle enèrgic que ja ha entusiasmat a l’audiència de més de 25 països i està inclòs en el programa d’actes commemoratius del 150 aniversari de les relacions diplomàtiques entre Espanya-Japó.

 

Els germans Kanazashi, intèrprets del Wadaiko, han protagonitzat un xicotet aperitiu dels quals serà el seu espectacle expressant un nou concepte del tambor japonés amb una brillant execució en tenir una màxima complicitat. “Un art mil·lenari de la vida i cultura japonesa i que per primera vegada traspassen les fronteres, ja que mai pensaven d’estar ací i a l’octubre comencen la seua gira”, han explicat.

 

HA-JA-TO, un viatge imaginari a Japó, el país de les quatre estacions màgiques. Comença a la primavera, amb la bellesa dels cirerers en flor per a transportar-nos a l’estiu, amb el seu festival tradicional japonès. La força i la bellesa de les dones japoneses representen la tardor, bell i malenconiós alhora, per a finalitzar amb el poder i la força amb els quals combatre el fred hivern. Una funció que deixa al públic carregat d’energia positiva i que la seua objectiu, han dit els germans, és “transmetre l’aire de Japó a Teulada i barrejar les tradicions japoneses amb les espanyoles, ja que alguns tambors, a causa de la seua gran dimensió, han sigut fabricats en el nostre país”.