L’escenari del Gran Teatre d’Elx ha acollit la presentació d’una nova edició d’Abril en Dansa que del 13 de setembre a l’1 d’octubre se celebrarà de manera conjunta a Elx i Alacant. Abril en Dansa és un festival que pretén visibilitzar i potenciar la dansa traient-la al carrer i contribuint a promocionar a joves ballarins i coreògrafs.

“Rescatem Abril en Dansa aquesta tardor, perquè, malgrat les difícils condicions en les quals ens trobem a l’hora d’organitzar espectacles en viu, els amants de la cultura puguem trobar-nos i gaudir de la bellesa de la dansa”, ha explicat la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Elx, Marga Antón, durant la presentació del festival al costat del regidor de Cultura d’Alacant, Antonio Manresa, i la coreògrafa il·licitana i directora del certamen Asun Noales.

Antón ha indicat que “amb aquest festival volem enviar a la població un missatge de confiança en la cultura segura” i destacat que les actuacions a Elx tindran lloc en L’Escorxador i en el Gran Teatre, on s’estrenarà l’1 d’octubre “La mort i la donzella”, una producció del Institut Valencià de Cultura dirigida per la pròpia Asun Noales.

Per part seua, Antonio Manresa ha destacat que “és molt important la col·laboració entre Elx i Alacant. Abril en dansa és la prova que la cultura és transversal, que uneix ciutats, i que és igual el color polític. Esperem que aquesta col·laboració de deu anys seguisca avant”.

Asun Noales ha agraït a les regidories d’Elx i Alacant la seua col·laboració en el festival i la seua aposta perquè no es cancel·lara i s’ajornara a setembre.

“És emocionant poder tornar amb el festival encara que siga en una altra data diferent, però amb tota la programació i els grans artistes que vindran a ballar a les dues ciutats”, ha dit la coreògrafa qui ha anunciat que “el festival enguany compta amb artistes de talla internacional i amb companyies que són referent en el panorama nacional. A més, comptarem amb l’estrena nacional de la Mort i la Donzella”.

Una edició més tindrà lloc el programa en carrer tant a Elx com a Alacant amb la mateixa proposta de companyies, però en aquesta ocasió no podrà ser itinerant per les places i carrers de les ciutats, sinó que es durà a terme en L’Escorxador i en Les Cigarreres.

“Serà un festival amb grans talents, amb grans personalitats de la dansa, amb coreògrafs emergents i altres totalment consolidats. Un ventall molt ampli de dansa”, ha assenyalat Noales qui ha afegit que “convide a tot el públic a assistir, estem sent molt restrictius amb la cultura i s’ha vist que la cultura és segura, que està assumint rigorosament totes les precaucions en aquesta pandèmia i des d’ací faig una crida a l’aposta per la no cancel·lació de cap espectacle i per fer costat als artistes i a l’equip que hi ha després d’ells. La cultura és segura i és imprescindible”.

Tota la informació i les inscripcions es poden consultar en www.abrilendanza.es / info@abrilendanza.es. La venda d’entrades serà en www.instaticket.es.