El projecte Absolución va començar fa més de 7 anys durant un viatge per Calataiud. Allí va sorgir la idea principal i durant alguns mesos va anar agafant forma. Al principi , es va pensar desenvolupar com una sèrie online, però la idea va quedar apartada diversos anys, fins que a l’estiu de 2018 es va recuperar i es va decidir transformar-la en un llargmetratge. En uns mesos, es va acabar el guió i a principi de l’hivern de 2019 es va prendre la decisió de començar el rodatge.

Va ser al gener de 2019 quan va començar la preproducció: planificació, guió tècnic, cerca de localitzacions, material, proves d’enregistrament, etc. Al febrer tenint ja a l’equip tècnic format, realitzem el càsting de l’equip artístic a través d’una convocatòria per xarxes socials, buscant a actors i actrius que volgueren unir-se al projecte, la resposta va ser molt bona i per a abril de 2019 va començar el rodatge que es va allargar pràcticament fins a novembre d’aqueix mateix any.

Actualment, el projecte es troba en procés de post-producció amb el 90% finalitzat i amb una data de preestrena per a novembre de 2020 si la situació d’excepcionalitat pel COVID-19 ho permet.

La pel·lícula s’ha rodat en localitzacions alacantines com la zona del Sabinar a Sant Vicent del Raspeig, la Via Verda del Maigmó o la zona de Terol i del pantà de Tibi.

Els seus 105 minuts han sigut dirigits per Miguel Uliarte que ve del món de la fotografia, amb estudis en fotografia i il·luminació; porta en el món el cinema independent des de l’adolescència, on va començar a gravar diferents curtmetratges amb amics i va descobrir així la seua passió pel cinema. Ha guanyat diversos festivals, com l’any 2007 on va aconseguir el premi al millor curtmetratge en el Festival de la Joventut de la Diputació d’Alacant pel seu curtmetratge La Generació, una història amb tints reivindicatius sobre una generació de joves que per primera vegada anaven a viure en pitjors condicions que els seus pares, enfront d’una situació de crisi tant laboral com personal. L’any 2018, va decidir fer el pas i crear Okoy Films amb la qual produiria el seu primer llargmetratge de ciència-ficció Absolución i on es va plantejar la idea de crear obres audiovisuals diferents, amb una visió diferent en la manera de produir i distribuir els seus projectes.

Tal com assenyala Miguel Uliarte “amb aqueixa premissa, decidim fer Absolución, una pel·lícula de ciència-ficció, ambientada en un món apocalíptic, en el qual a part de l’acció i del desenvolupament de la trama, també comptem de rerefons amb un missatge de conscienciació sobre la situació límit en la qual es troba el planeta per la explotació dels recursos. Com s’ha pogut veure durant aquest Estat d’Alarma mundial, sense la incidència de l’ésser humà el planeta es depura i recupera en temps rècord”.

Absolución retrata la caiguda d’uns misteriosos meteorits, un virus mortal s’està propagant pel planeta afectant sobretot la costa, per la qual cosa l’única manera de romandre fora de perill és a les muntanyes. Erik Wilman, és un científic que, després de la mort de la seua germana, decideix investigar el que està ocorrent i esbrinar la relació que tenen els meteorits amb unes enigmàtiques esferes en la propagació de la pandèmia.

En el seu camí, es trobarà amb Mark, Clara i Eva, els quals decidiran ajudar-lo i junts hauran d’enfrontar-se a situacions complicades, ja que a les muntanyes s’oculten uns perillosos carronyers disposats a tot per sobreviure. A poc a poc, la relació entre els quatre protagonistes s’anirà estrenyent i s’aniran revelant alguns secrets que els faran desconfiar de tot el que els envolta. Si volen conéixer la veritat, hauran d’arribar fins al final, encara que això supose posar en risc les seues pròpies vides.

Absolución és un canvi de paradigma en la manera d’entendre com es finança, es produeix i es distribueixen les pel·lícules. Un canvi a com es veuen i es consumeixen. Un xicotet pas cap a un model molt més creatiu, més lliure i completament adaptat a l’espectador. En el seu cas, s’han decantat per tres parts. El primer és que la pel·lícula ha sigut realitzada en manera col·laborativa, on cadascun dels participants, han aportat el seu temps en benefici de la pel·lícula per un percentatge dels beneficis futurs, també amb una mínima acte finançament (per al tema de despeses logístiques, servei d’àpats, etc.) i a més amb diferents campanyes de micromecenatge amb el qual hem aconseguit finançament per al seu projecte. El tema de la distribució pensem en global, no ens centrem simplement en la idea de seguir el camí de Festivals, cinema, plataformes streaming, VOD, etc, si no que creiem que en l’actualitat hi ha diferents mitjans per a poder distribuir la nostra pel·lícula alhora, com s’ha comprovat durant aquest Estat d’Alarma, on el consum de productes audiovisuals via online s’ha disparat, la nostra estratègia és distribuir la pel·lícula en diversos mitjans alhora, per a poder arribar al públic de diferents formes.

 

EQUIP TÈCNIC:

 

DIRECCIÓ I GUIONISTA: MIGUEL ULIARTE

DIRECCIÓ DE FOTOGRAFIA: LUIS MORENO

SONIDO DIRECTE: DAVID FUENTES

PRODUCCIÓN: MIGUEL ULIARTE

AYU. DE PRODUCCIÓ: FATIMA ULIARTE

AYU. DE PRODUCCIÓ: Mª AMPARO ULIARTE

EDICIÓ: MIGUEL ULIARTE

DISSENY I MUNTATGE DE SO: DAVID FUENTES

MAQUILLAJE FX: LOURDES TORREGROSA

SCRIPT: ÁLVARO SAN BARTOLOMÉ

CLAQUETISTA: ANA REY

AJUDANT CAMBRA: LUIS LÓPEZ

AYUDANTE D’ADREÇA: TONY FERNÁNDEZ

MAKING OF: DÈLIA RODRIGUEZ

EQUIP ARTÍSTIC:

ERIK WILMAN: NOÉ ESCLAPEZ

CLARA: SILVIA SÁNCHEZ

MARK: ALBERTO SIRVENT

EVA: MAYMA VERA

CHAEL: SERGIO ROMERO

MARTA WILMAN: LIDIA MÍNGUEZ

SOFIA: YAS ALGARRA