El president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, va assistir ahir a la representació de l’Acte Sacramental dels Reis Mags de la Canyada, un espectacle on els veïns escenifiquen, de manera itinerant, els moments més emblemàtics del Nadal. Amb una tradició de més de 150 anys, la representació, de gran realisme, transcorre en cinc localitzacions diferents i compta amb la participació de més de cent actors, tots ells veïns del municipi.

Sánchez, que ha estat acompanyat per l’alcalde de la Canyada, Juan Molina, ha destacat “el valor cultural d’aquest acte sacramental, un dels més antics d’Espanya, i l’esforç del seu Ajuntament i dels seus veïns per mantindre viva aquesta tradició”. En aquest sentit, ha recalcat que “les nostres festes i tradicions formen part de la identitat de la província d’Alacant i constitueixen un element essencial de la nostra oferta turística, atraient, any rere any, a milers de visitants”.

Els detalls dels escenaris, la bellesa dels paratges naturals on s’interpreten les diferents escenes i el rigorós directe en el qual es desenvolupen els actes fan d’aquesta festa, que compta amb el suport de la institució provincial, una representació singular en el seu gènere on existeixen altres exemples interessants com en Las Virtudes de Villena en les mateixes dates.