El Col·lectiu per la Recuperació de la Memòria Històrica de Callosa d’en Sarrià ha organitzat dos actes que se celebraran els pròxim dies 29 i 31 de març.

El primer d’ells serà divendres que ve, 29 de març, a la Casa de Cultura, a partir de les 19.30 hores, i consistirà en la projecció del documental ‘Viatge a l’extrema dreta’, realitzat per la Comarca Científica, i posterior col·loqui. La presentació serà a càrrec del director del documental, Alexis Lara (sociòleg i realitzador), d’una dels seus protagonistes Rosa Roig (politòloga i professora de Ciències Polítiques de la Universitat de València) i d’Idoia Arreaza (politòloga).

En el documental el director del projecte Alexis Lara entrevista a quatre científics socials valencians que analitzen des d’un punt de vista científic la ultradreta valenciana: Vicent Flor (director de la Institució Alfons el Magnànim) en qualitat de sociòleg; Rosa Roig (professora de la Facultat de Ciències Polítiques de la UV) com a politòloga; Fran García (membre del grup d’investigació MediaFlows i professor de la Facultat de Comunicació de la UV) com a doctor en comunicació i Juan Carlos Colomer (professor de la Facultat de Magisteri i autor del llibre ‘Governar la Ciutat. Alcaldes i poder local a València [1958-1979]’) com a historiador.

El diumenge, 31 de març, a les 12.30 hores, se celebrarà en el cementeri municipal el 12è Acte de la Memòria Històrica en homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la repressió franquista.