El dia 25 de novembre és el Dia Contra la Violència de Gènere i per a commemorar-ho la Regidoria d’Igualtat converteix aquesta estació en la Tardor Per la Igualtat de Gènere. I per a açò la Regidoria dirigida per l’edil Adriana Parets ha programat una sèrie d’activitats encaminades a la lluita per la Igualtat i Contra la Violència de Gènere que ocupa tota l’estació tardorenca.

Fins al 10 de novembre l’exposició d’escultura, gravat, dibuix i vídeo de Susana Guerrero sota el Títol “L’Escorxada” es mostrarà en la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura. “L’Escorxada” és una mostra d’un altíssim nivell i qualitat artística en la qual, segons paraules de l’autora, arrancar-se la pell dels peus al capdavant, deixant-la sobre la terra al costat dels nostres intestins i vísceres. Quedar completament vulnerable, sense pell ni resguard. Fort, escorxada i viva.

L’Exposició es pot visitar tots els dies de 18:00 a 21:00 hores, excepte diumenges i festius si hi ha algun acte cultural programat. Al matí, visites concertades.

Tel. 965 63 61 94.

Adriana Parets, Regidora d’Igualtat, ha manifestat: “Amb aquesta programació hem fet una aposta ambiciosa que s’ix de la tradicional programació entorn del 25 de novembre i que procura arribar a tots els públics. Tant els tallers com els espectacles culturals són eines de sensibilització i presa de consciència de la lluita per la igualtat i contra la violència de gènere, i esperem que tinguen molta acceptació i participació”.

Durant els mesos d’octubre i novembre el Comando Margarita estarà creant un Mural per la Igualtat i la Diversitat de Gènere. El Mural ja està molt avançat i ho poden visitar en la cantonada entre el carrer Samuel Riquelme i Pare Manjón.

El 24 d’octubre a les 18:00 hores en la Sala Ramon Llull de la Biblioteca Municipal dins de les activitats de el ‘Club de Lectura: al voltant del llibre’ es presentarà el llibre “El que no té nom” de Pietat Bonnet amb la presència i la participació de l’autora. L’entrada és lliure, però es necessita tenir el carnet de la Biblioteca per a participar. Els llibres es podran arreplegar en la Biblioteca Municipal en horari atenció al públic.

El 26 d’octubre de 16:30 a 20:00 hores està programat realitzar la XVII TROBADA DE DONES AMUDECA en el Saló d’Actes del Centre Social “El Barranquet”.

En aquesta trobada es realitzaran les següents ponències:

  • “Tinc Alzheimer… Què faig i on acudisc?”. AFADACE.
  • “Càncer de mama: prevenció, diagnòstic i ajuda psicològica”. Ortopèdia tècnica Sant Bartolomé.
  • “Prostitució i ventre de lloguer”. Ana Belén Devesa, Advocada.

El 27 d’octubre a les 18:00 hores en la Sala Enric Valor de la Casa de Cultura i dins de la iniciativa Contes per la Igualtat de Gènere, Numància Rojas de la Casa dels Contes ens presentarà XICOTETES AMAZONES. Una història on els xiquets i xiquetes valentes juguen i lluiten pel que creuen. L’entrada és lliure fins a completar aforament.

Aquesta activitat es repetirà en el mateix horari el 17 de novembre en la mateixa ubicació.

Aqueix mateix dia a les 19:30 hores es presentarà un espectacle de Dansa Contemporània creat per la Tata Calba per a Marea Dansa en el qual a partir de la història d’Amelia Earhart, la primera dona en creuar l’Atlàntic pilotant un avió, el ball flamenc i la dramatúrgia contemporània es fusionen. L’espectacle és a càrrec de la companyia MAREJA DANSA, amb Elena Marava, María José Mora, Lourdes de la Rúa, Rosa Sanz i Paula Sebastián, amb coreografies d’Elena Marava. Es realitzarà en el Teatre-Auditori de la Casa de Cultura i l’Entrada són 5 €.

Durant els dimecres i divendres de novembre, amb inici el 7 de novembre i finalització el 30 de novembre, de 10:00 a 12:00 hores s’impartirà un Taller de Defensa Personal i Apoderament Femení en el Centre Social El Barranquet.

Les inscripcions es podran realitzar fins al 5 de novembre en la Regidoria d’Igualtat. Centre Social El Barranquet. 96 563 68 97.

Durant tot el mes de novembre la Campanya “Ratlla la Violència de Gènere” es va a desenvolupar en tots els Centres Educatius Públics del municipi.

El 24 de novembre, Dia Contra la Violència de Gènere hi ha convocada a les 19.00 hores la MANIFESTACIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE. El Recorregut anirà des de l’Ajuntament fins a la Casa de Cultura. A les 19.30 hores es procedirà a la LECTURA DE MANIFEST i presentació del Calendari per la Igualtat de Gènere. “Dones ocultes de la història” en el Teatre-Auditori de la Casa de Cultura.

S’obsequiarà amb un calendari per la Igualtat de Gènere a les persones assistents.

A continuació, a les 20:30 hores, està programada l’obra de teatre: 016, En què puc ajudar-li? 016 és una denúncia contundent sobre la situació de la Violència de Gènere. En l’actualitat, una situació abominable. 016 tracta de convertir-se en un element d’ajuda contra qualsevol tipus abuse per raó de gènere. És una creació col·lectiva de la companyia MEDUSA TEATRE, amb guió de Neus García i Joan Galindo.

Es realitzarà en el mateix Teatre-Auditori de la Casa de Cultura i l’entrada serà lliure fins a completar aforament.

El 14 de desembre la companyia ATRAPA TEATRE representarà a les 20:30 hores en el Teatre-Auditori de la Casa de Cultura: CANELOBRE. El Vol de la Mosca. Una obra de teatre ambientada en els últims moments de la Guerra Civil.

El 22 de desembre dins de la iniciativa Contes per la Igualtat de Gènere i a càrrec de Numància Rojas de la Casa dels Contes. Es realitzarà a les 18:00 hores l’activitat. COMPTE AMB DRET. Una selecció de contes on es reivindiquen els Drets Humans a través de bells relats, divertits i plens de fantasia. L’activitat es realitza en la Sala Enric Valor de la Casa de Cultura. L’entrada serà lliure fins a completar aforament.