L’Auditori de la Diputació d’Alacant ultima aquests dies els preparatius per a la gal·la-concert que se celebrarà divendres que ve 4 d’octubre en homenatge al doctor Balmis coincidint amb el 200 aniversari de la seua defunció. L’acte, amb entrada gratuïta, acollirà l’estrena mundial de la suite Expedició Balmis del compositor alacantí Luis Ivars, interpretada per ADDA Simfònica.

Sota la batuta de Josep Vicent, l’agrupació ADDA Simfònica oferirà un programa en el qual, a més de la suite Expedició Balmis, s’interpretarà la Simfonia del Nou Món de Dvořák. Així mateix, la gala comptarà amb l’actuació de l’actor Pedro Casablanc, qui va interpretar al personatge del doctor Balmis en la pel·lícula 22 Ángeles.

La proposta, organitzada per la Diputació i l’Ajuntament d’Alacant, compte, a més, amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant, la Universitat Miguel Hernández i l’Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana. La vicepresidenta de la institució provincial i diputada de Cultura, Julia Parra, ha convidat a tots els alacantins a gaudir d’aquest concert que recordarà la figura de Xavier Balmis, un fascinant personatge que va capitanejar la Real Expedició Filantròpica de la Vacuna cap a Amèrica i Àsia protagonitzant una fita en la història de la medicina.

Les entrades del concert, que començarà a partir de les 20.00 hores del pròxim divendres, estaran disponibles en les taquilles de l’Auditori de la Diputació a partir del dilluns 30 de setembre