El plat ‘Soasado de breca en aguachile de magrana mollar’ d’Alfredo Abril, cap de cuina de 99 Sushi Bar de l’hotel Anantara Vila Padierna Palace Resort de Marbella ha sigut el guanyador del IX Concurs de Cuina Creativa amb Granada Mollar d’Elx. Un esdeveniment que ha tingut lloc en el restaurant La Finca de Susi Díaz, i al qual ha acudit el regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sánchez, l’edil de Turisme, Carles Molina, i la regidora de Medi Ambient, Esther Díez, així com nombroses associacions agràries i el president de la Denominació d’Origen Protegida de la Granada Mollar d’Elx (DOP), Francisco Oliva.

Sànchez ha destacat la importància d’aquesta mena de concursos a l’hora de visibilitzar i donar protagonisme a aquest producte il·licità i ha afegit que aquesta cita “posa el nom d’Elx vinculat a la gastronomia i també a una destinació que és digne de ser visitat”.

La iniciativa pretén promocionar la magrana mollar a través de plats creatius i avantguardistes, així com donar a conéixer les múltiples possibilitats de cuinar aquesta fruita.

Per part seua, la presidenta del jurat i propietària del restaurant, Susi Díaz, ha assenyalat que malgrat que no ha sigut fàcil triar al guanyador sí que han trobat a faltar el producte de la magrana en els plats dels participants d’enguany, cosa que tindran en compte en pròximes edicions. Díaz ha valorat els ingredients del plat guanyador i ha ressaltat el aguachile i la seua funció com una vinagreta. Així mateix, la xef ha assenyalat que “el concursant ha sabut combinar molt bé els sabors del plat amb la magrana, donant-li un toc d’acidesa”

En aquesta edició també han sigut jurats el mestre pastisser Paco Torreblanca i José Juan Castelló, co-propietari del Grup Gastronou (Piripi, Nou Manolín, Pópuli Bistró i Vadevins).

El guardonat que ha obtingut un premi en metàl·lic de 1.000 euros ha assegurat estar content amb el resultat i ha indicat que “la idea es basa principalment en una mescla dels sabors de Sud-amèrica amb Europa sobretot buscant el toc agredolç”. El segon i tercer classificat han rebut 300 i 200 euros, respectivament.

El concurs està patrocinat per Cajamar i Tescoma i compta amb la col·laboració de Susi Díaz, Eurotoques, el blog de gastronomia Carolus Cuina, l’Ajuntament d’Elx, VisitElche, la Diputació d’Alacant i la Generalitat Valenciana.