MARQ
www.marqalicante.com

o  Exposició permanent
El MARQ aposta per la renovació del sistema expositiu tradicional, entés com una col·lecció de troballes degudament classificades i catalogats. Compta amb sales dedicades a la Prehistòria, la Cultura Romana, els Ibers, l’Edat mitjana i la Cultura Moderna i Contemporània, així com amb les sales temàtiques ‘Excavant una església’, ‘Excavant sota l’aigua’ i ‘Excavant en una cova’. A més, inclou la visita d’una hora de duració als soterranis per a conéixer les interessants instal·lacions del Museu.  L’horari del museu és de dimarts a dissabte ininterrompudament de 10.00 a 19.00 hores i els diumenges de 10.00 a 14.00 hores. Dilluns tancat.
Visita guiada:
De dimarts i dijous: 16.30 hores
Dissabtes i diumenges: 11.30 hores
o  Exposició ‘El cavaller de Ifach’
La mostra ‘El cavaller de Ifach’ es pot visitar en l’hall del museu. Es tracta d’un fragment de paret, trobat en l’enclavament de sa Pobla Medieval de Ifach, que revela importants dades sobre la història i de la societat que va habitar en el segle XIV en l’àrea que ara ocupa el jaciment arqueològic de Calp.
o Jaciment Tossal de Manises Lucentum
El Tossal de Manises és el solar de la ciutat romana de Lucentum, l’antiga Alacant, situat en el barri de La Albufereta d’Alacant. Es tracta d’un dels jaciments arqueològics més importants de la Comunitat Valenciana, una de les seues poques ciutats romanes conegudes amb profunditat, que compta amb la declaració de Monument Historicoartístic des de 1961. L’horari és de dimarts a dissabtes de 10.00 a 14.00 i de 15.30 a 17.30 hores, i diumenges i festius de 10.00 a 14.00 hores. Dilluns tancat. 
Visita guiada:
De dimarts a divendres: 12.00 hores  
Dissabtes: 12.00 i 16.00 hores    
Domingo: 12.00 hores   
o    Jaciment La Illeta dels Banyets
està situada al Campello i és un dels enclavaments arqueològics alacantins coneguts des de fa més temps. La Illeta dels Banyets és un promontori estret i llarg en el qual se situa un jaciment de gran importància per la seua àmplia seqüència cultural, ja que en ell s’han identificat restes de l’Edat del Bronze, previs als quals conformen un assentament ibèric i els que queden d’una vila romana, a més de la presència de materials islàmics que ens parlen d’una ocupació, de caràcter esporàdic, en l’Època Medieval. L’horari és de dimarts a dissabtes de 10.00 a 14.00 i de 15.30 a 17.30 hores, i diumenges i festius de 10.00 a 14.00 hores. Dilluns tancat.
Visita guiada:
De dimarts a divendres: 12.00 hores  
Dissabtes: 12.00 i 16.00 hores   
Domingo: 12.00 hores   
o   Torre de l’Almudaina
En ple cor de la muntanya alacantina, Almudaina atresora una singular torre, senya d’identitat de la població, construïda en època islàmica medieval. La construcció formava part del recinte fortificat de la xicoteta alqueria existent. L’horari de l’enclavament és de dimarts a diumenge de 10.00 a 13.00, i dissabtes també de 16.00 a 19.00 hores. Dilluns tancat.
Visita guiada:
De dimarts a divendres: 11.30 hores  
Dissabtes: 11.30 i 16.30 hores   
Domingo: 11.30 hores   
o   Jaciment El Santuari de Pla de Petracos
Situat a Castell de Castells, el Pla de Petracos és un dels millors jaciments amb art rupestre de la Comunitat Valenciana. Era un santuari d’Art macroesquemàtic, declarat Bé d’Interés Cultural i Patrimoni de la Humanitat, i es troba en un paratge esplèndid. La visita al paratge és lliure i una magnífica oportunitat per a gaudir de la naturalesa en un entorn privilegiat. El Centre d’Interpretació situat en el municipi es pot visitar de dilluns a dijous, prèvia cita telefònica 965518067. Els divendres i dissabtes obri les seues portes d’11.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 18.00 hores. Domingo tancat.
o   Jaciment La Cova de l’Or
La Cova de l’Or a Beniarrés s’obri a 675 metres sobre el nivell de la mar en el vessant meridional de la Serra del Benicadell i recull en el seu interior un jaciment arqueològic d’enorme importància per al coneixement i la investigació del Neolític.  
Visites guiades (prèvia concertació):
Dissabtes, diumenges i festius:
Centre d’Interpretació de 9.00 a 14.00 hores
Eixides a la cova: a les 09.00 i a les 11.30 hores
La Cova de l’Or tancarà al públic per fi de temporada el 6 de novembre de 2022 i està previst que reòbriga el dissabte 18 de març de 2023
o  Cava Gran d’Agres
Es tracta d’una gelera situada al Parc Natural de la Serra Mariola, a 1.120 metres d’altitud, que compta amb la declaració de Bé de Rellevància Local. Es pot visitar tant per l’exterior, amb panells explicatius, com per l’interior, amb unes graderies metàl·liques que arriben fins al fons del pou, on es troba un exemplar de teix amb més de 30 anys d’història. La visita és lliure, subjecta a la normativa del Parc Natural de Serra Mariola.

MUBAG
www.mubag.es

EXPOSICIÓ PERMANENT
o El segle XIX. La col·lecció a la llum
A través de més de huitanta obres, entre pintures, escultures i art sumptuari d’una trentena d’artistes, l’exposició ‘El segle XIX. La col·lecció a la llum’ planteja un ampli recorregut per les nombroses i diverses temàtiques que es desenvolupen en el panorama artístic espanyol del segle XIX, reflex de les tendències estètiques internacionals i del gust de la societat del moment.
El discurs es divideix en set àmbits: ‘La imatge d’Alacant, el port’, ‘El viatge com a aprenentatge’, ‘El passat rescatat’, La pintura, testimoni social’, ‘El retrat com a símbol social’, ‘Cap al canvi de segle’ i ‘L’emoció entorn al rostre’. Temàtiques que es completen amb peces audiovisuals que aprofundeixen en l’evolució de la ciutat, les pensions de pintura, el treball, la dona i la fascinació per Orient. El fons permanent exposat s’ha incrementat gràcies a la col·laboració amb la Col·lecció d’Art Banc Sabadell i especialment del Museu Nacional del Prado.
Visites guiades:
Passes guiats a grups: de dimarts a diumenge en l’horari del museu.
Passes guiats fixos: dissabtes 18.30 diumenges a les 12.00 hores.
Visites educatives: de dimarts a divendres de 10.00 a 14.00 hores.
Informació i reserves www.mubag.es, en el telèfon 611729787 o en el correu electrònic visitasmubag@recursossl.es

EXPOSICIONS SOBRE LA COL·LECCIÓ DEL MUBAG
o   La finestra de l’art. Javier Lorenzo
El cicle La finestra de l’art dedica la seua segona proposta al pintor Javier Lorenzo (Alacant, 1950) i a la seua obra Espectador de les estacions (2009), donada al museu l’any 2021. Una pintura amb la qual a més homenatja el seu gran amic, el també pintor Vicente Rodes (Villena, 1948 – Alacant, 2022). L’espai inclou Autoretrat, propietat de l’artista, i un audiovisual sobre la trajectòria vital i artística de Lorenzo.
o       De l’informalisme a l’abstracció mediterrània
El MUBAG recupera com a espai expositiu l’àmplia galeria de la planta baixa per a mostrar peces del segle XX de la col·lecció artística de la Diputació d’Alacant. S’han seleccionat díhuit obres, realitzades dels anys 60 a la fi dels 80, per Ángeles Marco, Pablo Serrano, Adrián Carrillo, Francisco Sobrino, Josep Ginestar, Juana Francés, Eusebio Sempere, Manuel Hernández Mompó, Antoni Tàpies, Luis Feito, Manuel Viola, Antonio Saura, Rafael Canogar, Manuel Rivera, Soledad Sevilla, Mario Candela, Arcadi Blasco i Teresa Lanceta.

EXPOSICIONS TEMPORALS
o     ‘Alacant, paratge exòtic. La mirada de Didier Petit de Meurville (1793-1873)
Reuneix vint-i-cinc obres inèdites de Didier Petit de Meurville realitzades durant el seu càrrec de vicecònsol francés a Alacant. La mirada del diplomàtic i pintor francés Didier Petit de Meurville suposa un document gràfic únic que ens revela com era Alacant i els seus habitants a mitjan segle XIX.

PUBLICACIONS DIGITALS DEL MUBAG:
Les següents publicacions es poden consultar en la pàgina web del MUBAG www.mubag.es

Catàleg exposició: ‘Alacant, paratge exòtic’
Com a resultat de l’estudi de la figura de Didier Petit de Meurville, de les pintures creades durant la seua estada a Alacant -com a vicecònsol de França de 1848 a 1857- i de com era la ciutat i part de la província a mitjan segle XIX s’ha realitzat un complet catàleg digital que es pot consultar en la pàgina web del Mubag www.mubag.es i viatjar de manera visual en el temps, descobrint paratges alacantins fins ara inèdits. 
o   Revista divulgativa: Quaderns del MUBAG
Des de l’obertura del Museu en 2001 s’impulsa, per primera vegada, l’edició de la revista Quaderns del MUBAG, de periodicitat anual. El seu llançament, al desembre de 2021, coincideix amb el vint aniversari del centre. Aquesta completa publicació, en paper i també en format digital, aborda la història de l’art, la museografia, i les exposicions, col·leccions i activitats del museu.

ADDA
https://addaalicante.es/

o   Temporada Simfònica:  ADDA Simfònica i Fumiaki Miura
L’agrupació ADDA Simfònica oferirà concert al costat del solista i director Fumiaki Miura el dijous 24 de novembre a partir de les 20.00 hores.
o   Altres músiques:  Unitat de Música de la Guàrdia Civil
El divendres 25 de novembre la Unitat de Música de la Guàrdia Civil actuarà a partir de les 19.30 hores.
o   Les nostres Bandes i Orquestres: Catral i Calp
Dins de l’IX Cicle dedicat a les bandes de la província en el ADDA, el diumenge 27 de novembre actuarà la Societat Unió Musical ‘La Constància’ de Catral a les 10.00 hores i la Agrupació Musical Clau de Fa de Calp a les 13.00 hores.

INSTITUT JUAN GIL-ALBERT
www.iacjuangilalbert.com

Exposició: Concurs Art Tèxtil Contemporani
El dimarts 22 de novembre, a les 12.30 hores tindrà lloc la inauguració de l’exposició Concurs d’Art Tèxtil Contemporani a la Sala de l’Orde Tercer d’Elx amb les obres seleccionades en el certamen.
Cicle Mestissatges: Malagón vs Cabra Fotuda
El cicle Mestissatges es trasllada a la Barbera de La Vila Joiosa el dimarts 22 de novembre a les 19.30 hores amb José Rubio Malagón i Fran Tudela àlies Cabra Fotuda. L’acte estarà moderat per la periodista Silvia Yus.
o   Cicle Descobreix-los&Descobreix-les: Pepe Espadero
El ballarí i coreògraf Pepe Espadero protagonitza una nova sessió del cicle Descobreix-los/les i xarrarà amb Juan Carlos Gumiel el dimarts 22 de novembre a les 19.30 hores a la Casa Bardin.
o    Conferència: Canvi Climàtic en el litoral mediterrani
La Casa Bardin acollirà el dimecres 23 de novembre, a les 19.30 hores, la conferència de Jorge Olcina sobre el canvi climàtic en el litoral mediterrani i la necessitat urgent d’actuació.
o   Cicle Alimentant Pluges: Pilar Blanco
El divendres, 25 de novembre a les 19.30 hores tindrà lloc a la Casa Bardin una trobada amb la poeta Pilar Blanco dins del cicle Alimentant Pluges.
Art a la Casa Bardin: ‘Síntesi’ de Miguel Bañuls
La Casa Bardin acull l’exposició de l’artista Miguel Bañuls ‘Síntesis’, comissariada per Gertrud Gómez. La mostra es podrà visitar fins al 9 de gener de 2023.
o   Enllaç al portal digital:
https://www.cervantesvirtual.com/portales/instituto_de_cultura_juan_gil_albert_iac/

MUBOMA
www.muboma.com
El Museu del Consorci Provincial de Bombers, situat a Alcoi, ofereix un espai de contingut innovador destinat a donar a conéixer la importància d’aquesta professió. El visitant, a través de les diferents sales i vitrines, observarà les eines i els recursos tècnics i humans que han permés el desenvolupament d’aquest ofici al llarg del temps. L’horari d’obertura del MuBoma serà de 10.00 a 16.00 hores de dilluns a dijous, de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 18.00 hores els divendres, de 10.00 a 14.00 hores els dissabtes i d’11.00 a 14.00 hores els diumenges i festius.