L’agenda cultural d’aquesta setmana destaca per la inauguració del Festival Internacional de Teatre d’Elx, que es desenvolupa en el Escorxador, Gran Teatre, Odèon i la Plaça de Santa Isabel, del 28 de juliol al 5 d’agost.

Del 25 de juliol al 5 d’agost hi ha en la sala d’exposicions de L’Escorxador, una mostra fotogràfica que reuneix el treball de l’artista Laila White ajunte algunes instantànies resultat d’un Taller realitzat en Dansa Mobile i coordinat per Javier Del Carrer.

El dissabte 28 de juliol, la sala B dels cinemes Odèon acollirà a les 20 hores la projecció del documental “Que nadie duerma”, de Mateo Cabeza. Hi haurà també col·loqui.

“Que nadie duerma” és el resultat d’un seguiment immersiu en la companyia Dansa Mobile durant la construcció d’una de les seues obres, en aquest cas l’obra “En Vano”. És un projecte de dos anys de durada on he pogut conviure i conèixer el treball que es duu a terme dins del centre Dansa Mobile, una entitat que treballa per al desenvolupament integral de les persones amb discapacitat a través dels diferents vessants de l’art. Durant aquests dos anys he pogut comprendre quatre de les majors qualitats observades: humanitat, professionalitat, respecte i creació, i sent aquest un dels grans punts que sorprenen a la majoria de la societat, la forma en com es relacionen entre ells.

El diumenge 29 de juliol el Gran Teatre acull l’obra En va de Dansa Mobile i Incube Teatre.

Elx acull la segona edició del festival de heavy metall DEPLOY METALL FEST, un esdeveniment que reuneix als apassionats del gènere en una nit repleta d’actuacions de bandes de death metall, doom metall i heavy metall (Cain’s Dinasty, Moorland Fog i Baloth). A més, està edicion comptarà amb la reunió i 25 aniversari d’una de les bandes mítiques d’Elx, Eternal Cry. L’esdeveniment començarà a les 21 hores i l’entrada és lliure limitada a l’aforament.

En Arenals del Sol el 28 de juliol a les 22 hores hi haurà un concert de la Coral Il·licitana.