Elx Cultura conta aquesta setmana amb diverses representacions teatrals, en el Gran Teatre, La Llotja, L’Escorxador i barris i pedanies. A més, el concert de Mailers a La Llotja, coral en barris i pedanies, tallers en L’Escorxador, filmoteca i cinema infantil en valencià en l’Odèon i exposicions.

Aquesta setmana el Gran Teatre acull, el dissabte, a les 20.00, la comèdia Héroes, amb Luis Varela, Iñaki Miramón i Juan Gea. Es tracta d’una hilarante i commovedora comèdia de Gérald Sibleyras. En ella trobem a tres veterans de guerra que passen els seus últims dies en un hospital militar enredats en batalles verbals d’oblidades campanyes militars, criticant a la germana Madeleine i reflexionant sobre les seues vides. Henri té una cama lesionada, Gustave pateix agorafòbia i Philippe pateix desmais ocasionats per un tros de metralla allotjat en el seu cervell. La seua companyonia es torna tibant quan Gustave proposa un pla d’escapada. Les entrades, d’entre 16 i 20 euros, es poden adquirir en Instanticket i les taquilles del teatre.

D’altra banda, en el centre cultural L’Escorxador, el dissabte comença la programació dedicada al desè aniversari del centre amb dos esdeveniments teatrals i tallers. D’una banda, a les 19.00, tindran lloc les obres de microteatro Els normals i A imatge i semblança de la companyia teatre xicotet. I a les 21.00, en el Espai Escénic, es representa la adpatación de Companyia ferroviària de Antígona, una de les més sublims i en tots els aspectes una de les obres d’art més consumades que l’obstinació humana hi haja mai creat. Tots dos esdeveniments són d’entrada gratuïta amb invitació, que es reparteix una hora abans en la taquilla (màxim dos per persona). I per al públic infantil, aquest dissabte, d’11.00 a 13.00, hi ha un nou taller Amb el meu papà, amb la meua mamà, on xiquetes, a partir de 3 anys, acompanyats d’adults, redissenyaran el logotip de L’Escorxador. La inscripció és gratuïta, amb aforament limitat, i s’ha de realitzar, des d’aquest dilluns a les 8.00, manant un email a arteparaelche@gmail.com.

En els cinemes Odèon des del dimecres fins a diumenge, en l’horari habitual del cinema (17.30, 20.00 i 22.30) es projecta la pel·lícula espanyola La meua benvolguda confraria, en la qual Carmen porta més de 30 anys desviviéndose per la germanor del seu poble i el seu somni és convertir-se en germana major de la mateixa, sent açò alguna cosa utòpic en un cercle social encara en l’actualitat representat per homes principalment. Després de produir-se una votació, Ignacio és triat germà major i, després d’un desafortunat accident, Carmen ho deixa inconscient i ha d’amagar-ho en la seua casa. La pel·lícula tindrà una passada especial per a acudir amb bebès, el dijous a les 17.30. A més, el dissabte i el diumenge (a les 17.30 i 20.00), hi ha cinema familiar en valencià amb La malvada rabosa feroç, on aquells que pensen que la campiña és un lloc tranquil i pacífic veuran que estan equivocats, allí es troben animals particularment agitats, una Rabosa que pensa que és un pollastre, un Conill que fa la cigonya i un Ànec que vol reemplaçar a Santa Claus. Les entrades de l’Odèon tenen un preu de 3 euros de dijous a diumenge i d’1.50 euros els dimecres.

La programació d’entrada gratuïta per a públic adult continua en els barris i pedanies amb el concert de la Coral del Pla, el divendres, a les 18.00, en el Centre Social Victoria Kent de Carrús, i el dissabte, a les 21.00, amb la representació de la parella perfecta, de Garbancita produccions, en el Centre Social de Perleta.

Quant a les exposicions d’entrada gratuïta, es podrà visitar, fins al 6 de gener, la mostra “Universos digitals”, en la sala d’Exposicions Temporals del MACE, en l’horari és de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 18.00 i de 10.00 a 14.00 els diumenges i festius. D’altra banda, en la sala Lanart de L’Escorxador, es pot visitar, fins al diumenge, la mostra “Segle XXI”, el seu horari és de 17.00 a 20.00 de dilluns a divendres, d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 els dissabtes i d’11.00 a 14.00 els diumenges i festius. Finalment, fins al 9 de desembre, es pot visitar “Els misteris assumpcionistes d’Elx, València i Castelló”, en la sala d’exposicions temporals del MAHE, de dilluns a dissabte de 10.00 a 18.00 i de 10.00 a 15.00 els diumenges i festius. A més, com cada setmana, en el Museu Arqueològic i d’Història d’Elx «Alejandro Ramos Folqués» (MAHE), hi ha visites guiades els dissabtes i diumenges, a les 11.30 i 12.30. Per a grups és necessari reservar en el telèfon del MAHE (966 658 203) de dilluns a dissabtes de 10.00 a 18.00 i diumenges, de 10.00 a 15.00.