El mes de juny ve carregat d’activitats de formació per a l’ocupació que es desenvoluparan en diferents instal·lacions de l’Agència Local de Desenvolupament de l’Ajuntament d’Alacant amb caràcter gratuït.
Entre les xarrades informatives que es desenvoluparan en el centre d’Ocupació i Formació «El Tossalet», situat al carrer Abad Fernández Helguera 23, estan “Digitalitzar-se o morir”, que se celebrarà el dia 7 al matí, i en ella es mostrarà l’ús del correu electrònic, els portals i les webs per a la cerca d’ocupació. Les orientadores laborals, Nieves Quevedo i AsunCandeles, seran les responsables d’impartir-la. També seran les docents de la xarrada “Enlaira cap a l’ocupació”, el 28 de juny al matí, en aquesta ocasió es parlarà sobre els metacercadors i xarxes socials i es donarà als assistents un manual de navegació en l’ocupació amb instruccions bàsiques d’autodefensa laboral.
Aquests cursos es complementen el 14 de juny amb el de “Privacitat i Seguretat en la cerca d’ocupació per Internet”, en el qual tècnics de Radi Ecca Fundació Canària donaran pistes per a protegir la identitat digital, alertaran sobre els riscos de les noves tecnologies i explicaran quals són les millors estratègies per a navegar per la xarxa de manera segura.
En el Servei d’Ocupació EDUSI, situat en l’antiga fàbrica de tabacs de les Cigarreras, s’impartiran aquest mes tres píndoles: el dia 10 es parlarà de “Pàgines web i apps per a l’ocupació” en la qual també es podran conéixer alguns trucs perquè el CV siga llegit , el dia 14 el títol de la xarrada sàrria “Digitalitza’t: portals d’ocupació”, que inclou els metacercadors d’ofertes d’ocupació, i “La teua biografia laboral”s’impartirà el 28 de juny i versarà sobre els diferents tipus de currículum utilitzats en l’actualitat.
En la seu de la Agència Local de Desenvolupament, situada el carrer Jorge Juan 21,
el dilluns 17 de juny, en horari de 9.30 a 11 hores, l’orientadora laboral NaniValdivieso impartirà una xarrada informativa sobre els serveis d’ocupació i formació a la qual cal assistir per a poder inscriure’s en l’Agència de Col·locació de l’Agència Local. I el dia 28 de juny, un tècnic de Labora-Servef parlarà sobre “Treballar a Europa. Treballs en la Xarxa Eures”, amb ofertes d’ocupació als països de la Unió Europea, accés a les ofertes i processos de selecció específics.
Cursos de Formació per a l’Ocupació
En aquests moments, i fins al 5 de juny, està oberta la preinscripció per al curs de Operacions Bàsiques de Cuina, de 390 hores de durada, que s’impartirà en el centre de formació de la Zona Nord a partir del 12 de juny per als alumnes seleccionats.
A més, a partir del 12 de juny, les persones interessades a formar-se en el sector de la construcció, es podran inscriure, per rigorós ordre d’arribada, per al curs de Rehabilitació Impermeabilitats i Humitats, de 60 hores de durada.
L’altre curs que començarà pròximament, del 10 al 12 de juny, és el de Operador de Plataformes Elevadores Mòbils, organitzat, igual que l’anterior, amb la Fundació Laboral de la Construcció. L’alumnat del curs es va completar en els primers dies de obertura del termini d’inscripció, si bé, pròximament, tindran lloc noves edicions.
Recordem que en l’actualitat s’estan impartint els cursos de Rehabilitació Patologia Elements Constructius (de 60 hores de durada), Inglés Professional per a Activitats Comercials (90 h), i de Dependent de Carnisseria/Xarcuteria (200 hores).
A més, en col·laboració amb la Fundació Santa María La Real, s’està duent a terme la Llançadora d’Ocupació, un programa que permet a 20 persones activar i optimitzar la seua cerca d’ocupació.
La inscripció a totes les xarrades, que tenen caràcter gratuït, es pot realitzar en la pròpia seu de l’Agència Local, en la web www.impulsalicante.és, o trucant al telèfon 965 14 57 00.