La vuelta de Nora. Casa de muñecas 2 dirigida per Andrés Lima, arriba a Alacant els dies 13 i 14 d’octubre, amb un repartiment de luxe encapçalat per Aitana Sánchez-Gijón i que completen Elena Rivera, Roberto Enríquez i Ana Isabel Díaz.

Aquesta obra escrita en 2017 per Lucas Hnath, és la seqüela de Casa de Muñecas de Ibsen. Comença amb una trucada a la porta. La mateixa porta que Nora va tancar d’una portada 15 anys arrere, just abans que caiguera el teló. I és ara un autor contemporani qui pren el relleu a Ibsen i desenvolupa l’acció, explorant el caos emocional resultant per la volta a casa de Nora.

Torna Nora perquè “hem de parlar” en un plantejament que té un conflicte de gènere on el públic es veurà reflectit d’una manera o una altra. Nora torna a casa però s’enfronte als mateixos problemes que va deixar per ser dona, viscuts en un pla soci-polític de l’actualitat d’aquell moment que és una situació de desequilibri. En qualsevol cas, l’obra “no és un pamflet feminista” sinó que aprofundeix en el manual per a arribar a la felicitat individual i també col·lectiva i en un canvi de rols entre homes i dones.

L’obra es va estrenar a Broadway (EUA) i es va portar tots els premis probablement perquè ficciona sobre la realitat del moment però també sobre la situació actual en 2018 i des de les emocions s’arriba al polític.

Lucas Hnalth categoritza al personatge masculí en un lloc on juga el paper de l’abandonat, imatge poc habitual en el paper d’un home del segle XIX i es troba en la tesitura d’haver de canviar. És, per tant, un home que ha perdut els seus privilegis açò fa que siga un text i una situació molt moderna.