L’Ajuntament d’Elx a través del seu alcalde, Carlos González; la Generalitat Valenciana, mitjançant el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona; i el Bisbat, representat pel vicari episcopal, José Antonio Valero; han fet públics aquest matí els noms dels nous patrons del Misteri durant una roda de premsa a la qual també van assistir les regidors de Cultura, Patricia Maciá; de Relacions Institucionals, Mireia Mollà, i el president executiu del Patronat, Fernando García.

Cadascuna de les citades institucions nomena a quatre patrons per a formar part de la Junta Rectora del Patronat en virtut de l’article 7 de la Llei del Misteri, que estableix que la Junta renovarà les seues vocals mitjançant l’elecció de la meitat dels seus membres cada quatre anys. El Patronat del Misteri està format per 31 membres (10 designats per la Generalitat, 10 per l’Ajuntament i 10 pel Bisbat) i el delegat dels cantores.

Per part de la Generalitat han sigut nomenats Carolina Martínez Corbí, Héctor Càmera i Sempere, María Teresa Agulló Baeza i Vicente M. Díaz Boix.

La Generalitat ha nomenat així mateix a Sixto Marco en substitució de Julio Monpó i a Vicente Pascual Mollá per Fernando García. Així mateix, com a funcionària de la Generalitat ha sigut nomenada Gertrudis Jaén Sánchez.

El secretari autonòmic va assenyalar que el criteri per a l’elecció ha sigut la relació amb el Misteri, bé siga directa o mitjançant l’estudi, la recerca o la difusió de la Festa.

El Bisbat ha nomenat a Joaquín Serrano Vera, Juan Molina Pascual, Jerónimo Tripiana i Joan Castany García. El vicari va assenyalar sobre aquests nomenaments que són coneixedors i amants del Misteri i s’han distingit pel seu amor a la Festa.

L’Ajuntament ha designat, per la seua banda, a María Teresa Botella, Esther Díez, Diego Maciá i Francisco Borja Miralles. L’alcalde va destacar d’aquestes persones la seua gran implicació en La Festa i el seu interès a treballar pel Misteri.

Carlos González va destacar que els nomenaments s’han fet amb absoluta sintonia entre les tres parts i també va informar que dimecres que ve, dia 11, es reunirà la Junta Gestora per a acomiadar als patrons sortints, als qui va agrair el treball realitzat durant el seu mandat. Així mateix, el dimarts, dia 17, prendran possessió els nous càrrecs durant una junta en la qual es durà a terme