El pròxim 9 d’octubre, l’Ajuntament d’Alacant a través de la regidoria de Cultura ha preparat una extensa programació des del dijous 4 al dimarts al 9 d’octubre, per a celebrar el Dia oficial de la Comunitat Valenciana.

A través de les diferents propostes pensades per a tots els públics, el consistori vol animar a tots els alacantins a celebrar i participar de la qual és la festa de tots i totes.

La primera de les activitats tindrà lloc durant els dies 4 i 5 d’octubre en el Saló Blau de l’Ajuntament, on en un acte organitzat per Ajuntament d’Alacant, La Cívica- Escola Valenciana de l´Alacantí i la Universitat d´Alacant, es realitzarà la III Lectura conjunta de Tirant Lo Blanc.

L’activitat durant la vesprada del 5 d’octubre a les 18 hores, es trasllada a la Plaça de l’Ajuntament on tindrà lloc un recital musical infantil a càrrec de Dani Miquel.

El dissabte 6 d’octubre, l’Ajuntament proposa un cercaviles a partir de les 12 hores, que eixirà des de la Casa de les Bruixes (calme presidència Generalitat Valenciana a Alacant)- Passeig de Canalejas, Esplanada, fins a arribar a la Plaça de l’Ajuntament.

Aqueix mateix dia a la vesprada, la Plaça de l’Ajuntament, albergarà a les 18 hores, la representació infantil “El rei Mides i els metamorfosi” de la companyia El ball de Sant Vito, mentre que en la Petxina de l’Esplanada tindrà lloc un concert a les 18 hores a càrrec de la Colla Sant Antoni i Colla La Taranina d’Agost.

La jornada prèvia al 9 d´octubre, la Plaça de l’Ajuntament, es converteix de nou en el centre de les activitats. A les 20 hores del dilluns 8, alacantins i visitants podran gaudir del Concert commemoratiu 9 d´octubre a càrrec de la Banda Simfònica Municipal d’Alacant i del posterior Castell de Focs Artificials en la Zona Volvo del Port d’Alacant a les 00 hores.

Finalment, el dimarts 9, a les 12 hores, tindrà lloc una concentració de grups de dansa, Nanos i Gegans i collas de dolçainers i tabaleters en plaça de l’Ajuntament, que realitzaran un cercaviles per l’Esplanada, per a finalitzar amb un mostra de folklore en la Petxina de l’Esplanada.

Per primera vegada, el cartell oficial és el mateix en les tres províncies. Ha sigut dissenyat pel valencià Juanjo Oller, conegut com Milimbo. Simula un «tamgran», un puzle xinés les figures geomètriques del qual poden intercanviar-se. Hi ha un cartell per capital de província i totes elles formen un 9.

L’edil de Cultura, María Dolores Padilla, ha qualificat de “gest important” la decisió d’emprar una mateixa imatge en tot el territori, que simbolitze l’objectiu d’unitat i cohesió, que mantenen les diferents institucions”.

Des de l’Ajuntament d’Alacant volem reivindicar en el dia de tots els valencians, una major atenció cap a la ciutat per part de la Generalitat”. “Veiem que es van donant xicotets passos, però necessitem un compromís total cap a les necessitats que els alacantins venim reclamant des de fa temps”.