Amb Mi padre es un hombre, de la companyia ‘Transpasarte’, donarà inici, el pròxim dia 30 de setembre l’edició 2020-2021 de ‘Alacant a Escena’, un certamen que, impulsat per la Regidoria de Cultura es realitza en col·laboració amb la Diputació d’Alacant i el suport de l’Institut Valencià de Cultura.

El programa de ‘Alacant a Escena’ ha sigut va ser presentat ahir en Les Cigarreras pel regidor de Cultura, Antonio Manresa, en companyia de Josi Alvarado, Carlos Izquierdo i Sara Ruiz Ferrer, membres respectivament de les companyies ‘La Sogorb, Arts Escèniques’, ‘Fluenz’ i ‘Transpasarte’ respectivament.

Manresa ha assegurat que el certamen “pretén ser un aparador dels valors emergents en les arts escèniques. D’aquí ve que té part de concurs en el qual se seleccionen tres muntatges inèdits en els quals es valora la qualitat, la innovació artística i la investigació i renovació en els llenguatges de les arts escèniques”.

A l’espectacle inaugural li seguiran les altres dues propostes seleccionades: Las furias. Y que vivan las trágicas!,de ‘La Sogorb Arts Escèniques’, que pujarà a l’escenari del centre social comunitari Felicitat Sánchez l’1 d’octubre, i Duals, la proposta artística de la companyia de dansa ‘Fluenz’. Las furias. Y que vivan las trágicas! és, segons ho ha definit Josi Alvarado, l’autora del text teatral, una “revisió dels personatges femenins clàssics del teatre grecollatí en l’època del #MeToo”. “És una comèdia disbauxada, en la qual riem fins del propi feminisme”, ha afegit Alvarado. D’altra banda, Duals explora “la dualitat des del punt de vista narratiu i creatiu amb una mescla de diverses disciplines artístiques”, segons Carlos Izquierdo, un dels seus intèrprets. Mentre que Sara Ruiz Ferrer, de ‘Transpasarte’, ha subratllat la participació del seu propi pare en una obra que és “una desmitificación de la figura paterna”.

El cartell es completa amb quatre espectacles més, dos de dansa i dues de teatre, que es representaran en diferents escenaris de la ciutat: 10 sonetos, de ‘Otra Danza, que tindrà lloc el 3 d’octubre; CARMEN. maquia, de ‘Titoya Dansa’, programat per a l’11 de desembre en el Teatre Principal; La langosta no se ha posado, de ‘Maror Produccions’, que és el resultat de la III residència José Estruch, el 10 d’abril i, finalment, Alius, d’Equip Latent, un espectacle que s’ha programat per recomanació expressa del jurat del certamen, el 23 d’abril en la Plaça de Santa María.

“I tant de bo que puguem continuar creixent perquè ‘Alacant a Escena’ puga convertir-se en un referent en el circuit de certàmens que tenen una filosofia similar: proporcionar una espenta des de les institucions a professionals de primer nivell que barallen per introduir-se en les grans xarxes escèniques”, ha assegurat el regidor de Cultura després de presentar la programació, qui ha afirmat també que “l’esforç institucional és més necessari que mai en la consideració de la cultura com un bé de primera magnitud”.

D’altra banda, el Regidor ha anunciat que l’Ajuntament d’Alacant crearà un espai d’assaig teatral per a companyies professionals i amateurs en una nau al costat de la nova Estació d’Autobusos.

Podeu trobar més informació sobre ‘Alacant a Escena’ en https://bit.ly/32dpkf9

Programa Alacant a Escena 2020:

TRASPASSAR-ET

”EL MEU PARE ÉS UN HOME”

Dimecres, 30 de setembre // 20.00 h.

Duració: 90 minuts

C. C. CIGARRERAS (Caixa Negra) ESTRENA

LA SOGORB ARTS ESCÈNIQUES

“ELS FÚRIES. I que visquen els tràgiques!”

Dijous, 01 d’octubre // 20.00 h.

Duració: 80 minuts

CENTRE SOCIAL COMUNITARI “FELICITAT SÁNCHEZ” ESTRENO

FLUENZ

”DUALS”

Divendres, 02 d’octubre // 20.00 h.

Duració: 40 minuts

C. C. CIGARRERAS (Caixa Negra)

UNA ALTRA DANSA

”10 SONETOS”

Dissabte, 03 d’octubre // 20.30 h.

Duració: 45 minuts

TEATRE ARNICHES

TITOYAYA DANSA

”CARMEN.maquia”

Divendres, 11 de desembre // 20.30 h.

Duració: 74 minuts

TEATRE PRINCIPAL

MAROR PRODUCCIONS

”LA LANGOSTA NO SE HA POSADO”

Dissabte, 10 d’abril 2021 // 20.00 h.

Duració: 70 minuts

TEATRE PRINCIPAL

EQUIP LATENT

”ALIUS”

Divendres, 23 d’abril 2021 // 21.00 h.

Duració: 75 minuts

PLAZA SANTA MARÍA