Festival de ficció criminal ‘Alacant Noir’
La segona edició del festival ‘Alacant Noir’ se celebra fins al 25 de setembre en l’Espai Sèneca i enguany reuneix 48 autors de ficció criminal. Entre les activitats programades detacan, aquest divendres la projecció de la pel·lícula ‘L’alquimista impacient’ de Patricia Ferreira, el dissabte la taula redona ‘Llegir en altres formats’ amb Paz Castelló i José Ramón gómez, el taller infantíl ‘Resol el dilema’ i la projecció de ‘L’illa mínima’ d’Alberto Rodríguez, i, finalment, el diumenge tanca les seues portes amb la taula redona ‘Escriure cinema’ de la mà d’Andrea Reinosa i Victor Santos. A més, durant les jornades hi haurà trobada amb autors o signatura de llibres, entre altres. Tota la programació està disponible en: https://www.alicantenoir.com/

Teatre i Narració Oral
Aquest cap de setmana el Teatre Principal d’Alacant acull dues funcions de Teatre. El dissabte el FITCA tanca la sisena temporada amb la representació de ‘Milers Gloriosus’ a les 20.00h, en la qual actuen Carlos Sobera, Ángel Pardo, Elena Ballesteros o Elisa Matilla, entre altres. I, el diumenge a les 18 hores s’estrena el teatre musical ‘Les núvies vídues’, amb la interpretació d’Ana Arrarte i Enrique Pedrón.
Venda d’entrades: www.teatroprincipaldealicante.com
A més, el Museu d’Aigües d’Alacant acull la narració oral ‘Ifigeneia Kakridoni’ (Grècia), aquest divendres a les 20h destinat a un públic adult i diumenge a les 12h per al públic familiar. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament del local.

Música en viu i contacontes al Castell
La cantant i actriu anglesa-danesa, Kimberley Tell, ofereix un concert dins del cicle urbà a les deu de la nit i la banda de indie rock, Xiquets Mutants, un acústic dins del cicle Live the Roof aquest diumenge a les huit de la vesprada. A més, per a gaudir en família el dissabte i diumenge el Castell de Santa Bàrbara ofereix, a les 12h, dos contacontes, ‘Semelengualatraba’ i ‘Feroços i tendres’, espectacles amb princeses, cavallers i dracs. Tota la informació en:
https://castillodesantabarbara.com/programacion/

Closing Party’ en l’Àrea 12 amb Niños Mutantes
Aquest dissabte l’espai musical Àrea 12, que ha acollit grans noms musicals aquest estiu, tanca la temporada amb la ‘Closing Party’. El grup de indie rock espanyol, Niños Mutantes, és el cap de cartell de la jornada, que li acompanyaren altres grups com a Xiqueta Polonesa, Morreo, Flaix Xou i Muro María. L’obertura de portes comença a les 18.30 hores i durarà fins a la matinada. Les entrades estan disponibles en: https://cutt.ly/wvcqe6m

Segona edició del Festival Màquina II
Màquina, el festival d’art i pensament en el Centre Cultural Les Cigarreras d’Alacant, torna amb la seua segona edició els dies 22, 23 i 24 de setembre. El festival Màquina porta a Alacant una selecció de més de dotze artistes donant visibilitat a noves propostes de l’escena actual. Màquina torna amb una programació pensada per al sector més jove, amb concerts, tallers i performance. Més informació en:
https://cutt.ly/jvcewsg

Exposicions a la ciutat
La Llotja del Peix va inaugurar aquest divendres l’exposició ‘Dos camins cap a la llum’ de Ginestar i Rahmoun. També continua l’exposició ‘Surface detail’, amb sis peces de l’escultor alacantí Isidro Blasco. Està disponible fins al pròxim 27 de novembre. D’altra banda, l’exposició de Bruno Munari s’acomiada aquest diumenge en el MACA, per la qual cosa són els últims dies per a gaudir de les més de 150 obres que reuneix la mostra, en la qual es posa de manifest l’amplitud de mitjans utilitzats per l’autor en la seua investigació plàstica i visual, sempre experimental i innovadora. A més, l’exposició ‘Pa i Circ’ obri la programació de la convocatòria Scroll 2022-2023 en Les Cigarreras i també ofereix el dissabte una visita guiada per l’antiga fàbrica a les 18h amb prèvia inscripció.

Fira culinària ‘Alacant Gastronòmica’
Aquest cap de setmana se celebrar la quarta edició de la Fira Alacant Gastronòmica, amb més de 250 expositors, i un programa d’activitats que inclou ponències i tallers gastronòmics, sales de tast gratuïtes, degustacions de milers de tapes a preus populars i comercialització i venda directa de productes, entre altres. A més, l’estand d’Alacant fa interactiu per a millorar l’experiència al ciutadà, i ofereix una major programació d’activitats. El Centenari del Mercat Central té un especial protagonisme en aquesta edició. Coneix tota la programació en:https://cutt.ly/1vchwsv