La ciutat d’Alacant acull del 9 al 12 d’octubre el II Danse Sport Challenge, una trobada impulsada per la Federació Espanyola de Ball Esportiu, la Regidoria d’Esports i el Club Elegance, on competeixen ballarins de manera individual i en parelles i de les classificacions de les quals eixiran els campions d’Espanya en diverses modalitats d’aquesta especialitat esportiva.

El regidor d’Esports, José Luis Berenguer, va assistir el dissabte a les eliminatòries que es desenvolupen en les pistes del Centre de Tecnificació i en el poliesportiu municipal Pitiú Rochel acompanyant a esportistes, entrenadors, jutges i familiars arribats de tota Espanya i sotmesos a severes mesures anti Covid-19.

El president de la Federació Espanyola de Ball Esportiu, Luis Vañó, i el director del club Elegance, Sergey Nifontov, que ha corregut amb bona part de la coordinació, han agraït a l’Ajuntament i a la Regidoria d’Esports la col·laboració per al bon desenvolupament de les proves, una de les grans en el calendari anual federatiu.

Vañó va declarar que l’II Alacant Danse Sport Challenge «s’ha marcat com a principal objectiu reactivar les competicions de ball esportiu, posar de nou en marxa la nostra maquinària després de huit mesos d’aturada per la crisi sanitària i retornar la il·lusió als nostres esportistes en unes circumstàncies tan excepcionals. És una satisfacció comprovar que la gent està il·lusionada, malgrat tot».

El president i el seu equip expliquen que a Alacant estan competint aquests dies esportistes de l’especialitat de ball procedents de la Comunitat Valenciana, Galícia, Madrid, Castella-Lleó, Múrcia, Catalunya i Andalusia.

Les competicions continuaran aquest dilluns 12 per a dilucidar als campions d’Espanya de les modalitats «10 balls», a més dels millors dels apartats «Single», «Dansa Coreogràfica» i «Balls del Carib».