L’Alcalde d’Alacant, Luis Barcala, al costat de l’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla, van acudir a la gala inaugural de l’IV Festival de cinema rus Volna al Centre Cultural Les Cigarreras.

Barcala es va mostrar orgullós i agraït per que «els organitzadors hagen tornat a triar la nostra ciutat per a la celebració d’aquest Festival de Cinema que ja és tota una referència no només per al sector audiovisual, sinó per a la cultura en general».

Així ho demostren els més de 5.000 espectadors que s’esperen passin per aquí, Les Cigarreras, i altres espais habilitats per a les projeccions com el Claustre de Sant Nicolás durant aquests dies.

El primer edil al seu torn va ressaltar que “millor ciutat que Alacant no pot haver-hi per a la celebració d’un Festival d’aquesta envergadura”, on segons les seues paraules “adquireix gran importància la comunitat russa benvolguda en més de 20.000 ciutadans russos que resideixen de forma permanent a la província d’Alacant”.

Per aquest motiu la celebració d’aquest Festival cobra major importància i certifica el fet que l’acostament entre Alacant i Rússia és cada vegada més intens, i amb aquest festival es van a seguir estrenyent llaços, coneixent la seua cultura i especialment la seua història més recent.

“El cinema és una forma insuperable de fer-ho, introduint a l’espectador en una realitat a la qual és complicat romandre aliè, i ens convida a reflexionar, a replantejar-nos punts de vista que semblaven ancorats en el nostre pensament”, va asseverar Barcala en la inauguració.

Finalment l’alcalde va agrair a totes les empreses patrocinadores que han fet possible un acte tan important i que contribueix al fet que Alacant segueixi consolidant-se com una ciutat amb una àmplia oferta cultural.