Alacant Film Office ha tramitat mig centenar de rodatges, entre pel·lícules, sèries, documentals, sessions fotogràfiques i anuncis publicitaris en 2002 i ha prestat assessorament a altres cinc produccions. Aquesta oficina, dependent del Patronat de Turisme Alacant City&Beach, és l’encarregada d’informar, assessorar i tramitar els permisos administratius per als rodatges a la ciutat. A més, les previsions per a l’any pròxim són “molt positives”, segons assenyalen des d’aquesta oficina.
La vicealcaldessa i responsable del Patronat de Turisme Alacant City&Beach, Mari Carmen Sánchez, ha valorat “molt positivament el treball realitzat” i ha explicat que “les condicions de la nostra ciutat per a captar rodatges unida a la volta a l’activitat de Ciutat de la Llum i al fet que Alacant s’ha integrat enguany en la Spain Film Commission suposaran un impuls en aquest producte turístic”. “Portem temps treballant en això i hem albergat importants produccions nacionals i internacionals en la línia de potenciar aquest segment turístic capaç de generar riquesa i contribuir a la desestacionalització”, ha afegit la vicealcaldessa.
Al llarg de 2022 Alacant ha albergat 48 rodatges, la qual cosa suposa mantindre les de l’any anterior que va suposar l’enlairament després de l’aturada provocada per la pandèmia. En el balanç de l’any es comptabilitzen produccions internacionals com “The Interpreter”, que va deixar més de 2,5 milions a la ciutat, la sèrie de Amazon Prevalga “Sense Petjades” i un documental de C Tangana com les més destacades. També s’ha rodat part d’un altre llargmetratge nacional i han triat Alacant el programa britànic “A Place In The Sun”, que promou la compra de cases de la seua audiència a l’estranger, un popular programa de viatges alemany i un altre japonés, així com anuncis de grans cases de cosmètica i de tèxtil, entre altres.
Per part seua, les localitzacions han sigut d’allò més variades i han recorregut els barris, el centre i les platges sense oblidar el Castell de Santa Bàrbara. De fet, la varietat de possibles escenaris dins de la mateixa ciutat és una de les característiques més valorades per les productores i les agències publicitàries.
Spain Film Commission
L’oficina Alacant Film Office s’ha integrat enguany en la Spain Film Commission per a captar més rodatges de pel·lícules i sèries multiplicant la seua visibilitat en els circuits nacionals i internacionals.
Com a membre d’aquesta xarxa, Alacant ja ha participat en algunes accions destacades com la seua assemblea general, celebrada en el marc del Festival de Cinema de Sant Sebastià, i una trobada de treball amb empreses de localitzacions que va tindre lloc a Valladolid coincidint amb la Seminci.
La Spain Film Commission és una associació sense ànim de lucre que des de 2001 lidera el posicionament del país com a destinació de rodatges audiovisuals, coordinant els esforços d’una xarxa de film commission i film offices distribuïdes per tota Espanya.