El 8 d’abril es commemora el dia Internacional del Poble Gitano, que a Alacant van començar ha celebrar-se amb diferents actes, organitzats per primera vegada manera conjunta entre FAGA, la Fundació Secretariat Gitano i l’Associació Arakeando, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alacant.

Les celebracions van donar començament ahir diumenge 7 amb una Jornada de Convivència del Poble Gitano per a posar el focus en els participants, i que va tindre lloc al Parc El Morant, recuperant aqueix lloc com a punt de trobada del poble gitano a Alacant.

El 8 d’abril, dia pròpiament dit del Poble Gitano, a les 10.30 hores, l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, pronunciarà en el Saló Blau de l’Ajuntament unes paraules de benvinguda.

Tot seguit, representants de Arakeando, FAGA i Fundació Secretariat Gitano donaran lectura al Manifest, i “Sospirs d’Art” procedirà a cantar l’himne gitano “Gelem, Gelem”.

Posteriorment, la comitiva es traslladarà al moll de les Escalinates de la Reina, on realitzaran la Cerimònia del Riu, que inclou l’Explicació del motiu de celebració del Dia del Poble Gitano, un minut de silenci i l’acte de la cerimònia en si.