Més d’un miler de festers participaran en la primera desfilada de Moros i Cristians que se celebrarà per primera vegada a la ciutat d’Alacant, el pròxim 2 d’agost. El regidor de Festes de l’Ajuntament, José Ramón González, ha mantingut una reunió amb el President de la Federació Alacantina de Moros i Cristians (Famyc), Emilio Carretón, per a organitzar-lo i ha tancat l’itinerari que discorrerà des de la Plaça dels Estels, Alfons X el Savi, Avinguda de la Constitució, Duc de Saragossa, Rambla de Méndez Núñez, Rafael Altamira i Ajuntament.

L’edil popular de Festes ha aconseguit germanar a tots els representants de Moros i Cristians de la ciutat: Famyc, Altell, Villafranqueza-El Palamó, El Rebolledo juntament amb les Comparses de Sant Blas, amb l’objectiu de celebrar a Alacant ‘un dia gran’, i poder posar en valor i situar a una de les festes més importants i populars de la nostra ciutat en el lloc que es mereix. A més està previst que participen també Moros i Cristians de la província d’Alacant en aquest esdeveniment que han sigut convidats, tal com va anunciar Emilio Carretón.

“Des que arribem a l’equip de Govern hem treballat per a recuperar les nostres festes tradicionals, Festes és igual a Cultura, i una de les metes va ser poder realitzar aquesta gran desfilada” va asseverar José Ramón González qui al seu torn va incidir que “Alacant ha de potenciar el turisme i les festes locals, més en un mes com a agost que compta amb milers de turistes, i organitzar esdeveniments importants com aquest que servisquen de reclam per a visitar la nostra ciutat, juntament amb l’històric Desembarcament que se celebrarà el 4 d’agost i data del segle XV, que també hem donat suport i potenciat per a donar-li un impuls”,.

En aquest sentit l’edil popular de Festes desitja que “la iniciativa nova siga tot un èxit, participen quants més festers millor i s’aconseguisca recuperar i consolidar aquesta desfilada perquè se celebre de forma tradicional any rere any”.

Amb ella des de l’Ajuntament d’Alacant es volen impulsar els Moros i Cristians i fer créixer una de les festes més importants de la nostra ciutat, posar-la en el lloc que es mereix internacionalment i que siga popularment seguida per milers de persones i turistes any rere any com altres festes de la nostra ciutat.