La Regidoria de Cultura, de la mà del Centre Cultural Cigarreras i Moments Alhambra, va presentar anit un cicle amb 14 concerts que s’oferiran a Alacant fins a octubre. La primera actuació, la del col·lectiu Califat ¾, es va viure el dijous en espais de l’antiga Tabacalera.

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, va manifestar en l’acte que “en les actuacions estan representats diversos estils amb la finalitat d’arribar a diversitat de públics perquè Les Cigarreras vagen recuperant el seu sabor com a centre musical i multicultural de referència. Amb aquest cicle ens reafirmem en la necessitat de viure la música i celebrar la vida”.

Manresa: Tots estem desitjant que proliferen els esdeveniments.

Manresa va afegir que “Cigarreras és un complex cultural doblement reconegut aquest dijous: al matí hem tingut la visita de La seua majestat el Rei i aquesta vesprada presentem el cicle de concerts sota l’eslògan “Alacant sona a música i avantguarda” gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament, Cultura, Cigarreras i de Moments Alhambra, amb Joana Alonso al capdavant. “Crec que presentar i gaudir aquesta nit de dijous del primer concert protagonitzat per la banda Califat ¾, andalusos que vénen d’actuar a Barcelona, és un inici fenomenal de temporada. Reprenem, per tant, l’activitat. Portar a aquests espais de Cigarreras – als escenaris de la Traserai del Jardí vertical – aquest cicle amb 14 concerts és una gran fita. He de donar-li les gràcies a l’equip de Cigarreras i als promotors alacantins per aquesta arrancada tan bona i tan benvolgut pel públic d’Alacant i província. Crec que és un bon moment per a Cigarreras, per a la música i per a la cultura. Tots estem desitjant que proliferen els esdeveniments de qualitat i amb públic”.

La iniciativa s’ha concretat gràcies a un treball en comú, en el qual han col·laborat les gestores i promotores culturals Un Fulgor de Moda Antònima, Santa Leonor i Meet and Live, que van ser presents en l’acte per mitjà de Madi Ortega, Sara Rivera, Alex Tevar i Miguel Carratalá.

Els concerts s’oferiran a l’aire lliure en dos escenaris diferents de Cigarreras, segons el format dels espectacles: en la Posterior i al Jardí Vertical, amb entrades a preus entre 3 i 20 euros.

Les actuacions i dates previstes són les següents:

• 15 de maig 12h. Le Grand Miércoles

• 22 de maig 20h. Sienna

• 05 de juny 12h. Axolotes Mexicans

• 19 de juny 20h. Ferrán Palau + Els Manises

• 10 de juliol 20h. Georgina

• 16 de juliol 20h. Lluna Vall

• 24 de juliol 20h. Enric Montefusco

• 07 d’agost 12h. Viva Belgrad

• 04 de set. 12h. Alberto Montero

• 11 de set. 20h. Carmen Boza

• 18 de set. 20h. Triangle d’Amor Bizarro

• 08 d’octubre 20h. Guadalupe Plata

• 23 d’octubre 20h. Dones

Joana Alonso: Visibilització d’artistes nacionals i locals

Joana Alonso, representant d’Alhambra, va expressar que “estem supercontentos de la programació aconseguida i molt orgullosos d’estar treballant amb un centre cultural amb espais tan rellevants per a la cultura alacantina. A més, compartim valors en comú, com és la passió per la música, la visibilització d’artistes i grups nacionals i locals, la participació en processos de creació i a facilitar l’accés a la cultura a tot el públic alacantí. Per a nosaltres és un orgull estar ací secundant i col·laborant en aquest projecte”.

Alonso va precisar que el cartell conté varietat de músiques, estils i actuacions, amb concerts que s’han programat fins a octubre.

“Hem arrancat – va afegir Alonso – i ho hem fet bé, amb Califat ¾. Una arrancada superpotente i animat. Estem davant un cicle de concerts que utilitzarà dos espais diferents en Cigarreras: La Trasera, amb concerts amb un major nombre d’assistents, i un altre tipus d’actuacions més assequibles per al públic al Jardí vertical, amb entrades a partir de tres euros”.