La Regidoria de Cultura, a través del MACA, Museu d’Art Contemporani d’Alacant, presenta la II edició de «Tots MACA», una iniciativa d’entrada lliure, gratuïta i accessible al MACA, que tindrà lloc els dies 30 de novembre, i 1 i 2 de desembre de 2018, amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Tres dies amb diverses activitats per a tots els públics: tallers, exposicions, serigrafia, teatre, fotografia, música…

El MACA (Museu d’Art Contemporani d’Alacant) és un lloc per a conèixer, per a gaudir, per a escoltar, per a pensar, per a mirar, per a aprendre, per a emocionar i emocionar-se, per a sentir… Un lloc on construir experiències i mons de coneixement a través de les seues col·leccions. Des de la seua inauguració en 2011, el seu equip educatiu, juntament amb Ester García Guixot d’Extraradi, duu a terme diferents projectes d’atenció a la diversitat i consciència social, la finalitat de la qual ha sigut i continua sent potenciar la integració efectiva i l’accessibilitat real de tots a l’art, a la cultura i al museu.

OBJECTIU

Convertir el MACA (Museu d’Art Contemporani d’Alacant) en un lloc accessible i inclusiu, que valora la participació de totes les persones siguen cuales siguen les seues característiques físiques, psíquiques i/o sensorials.

PÚBLIC

Dirigit a tots els públics i totes les edats. D’entrada gratuïta i totalment accessible.

PROGRAMACIÓ

DIVENDRES 30

11:00H PRESENTACIÓ POEMARI MODERNITAT I MEMÒRIA

Presentació del poemari Modernitat i Memòria, un projecte emmarcat dins de la Iª Edició del Programa 3 x 3, idea i adreça d’Ester García Guixot en col·laboració amb CAMINA (Associació de xiquets i joves amb discapacitat d’Alacant).

En ell van participar activament cinc joves artistes amb discapacitat intel·lectual, realitzant un recorregut poètic–artístic per cinc obres pertanyents a la Col·lecció Fundació Caja Mediterráneo, convertint la poesia en art i l’art en poesia a través de l’emoció i la creativitat, amb l’objectiu que els participants experimentaren el procés de creació d’una obra d’art dins i fora del museu.

Lloc: Saló d’actes del MACA

12:00H joC de poeMes visuAls

“joC de poeMes visuAls” es planteja com un taller d’experimentació i creació a partir del poemari Modernitat i Memòria, amb l’objectiu de crear un joc de cartes amb il·lustracions que desperte la creativitat, potencie la imaginació i evoque fets quotidians o històries comunes narrades a partir de contes extraordinaris, meravellosos o, fins i tot, surrealistes. Tots creguem, perquè tots som creatius!

Aquesta activitat està dirigida a estudiants de Batxillerat Artístic de l’IES Verge del Remei, i a joves de CAMINA (Associació de xiquets i joves amb discapacitat d’Alacant), del Centre d’Ocupacional Terramar de APSA i del Centre Sant Rafael.

Lloc: Saló d’actes del MACA

18:00H EXPOSICIÓ SERIGRAFIA. VAJA NEGRA PORTES

Inauguració de l’exposició “Vaja negra portes”, amb obres d’artistes del Centre Sant Rafael. Aquestes obres són el resultat de dos tallers duts a terme per Daguten. Escola Gràfica de Barri. L’exposició comptarà amb fotografies del procés creatiu, realitzades pel fotògraf Kike Romá.

Lloc: The October Press

Entrada lliure fins a completar aforament

DISSABTE 1

12:00H MARATÓ FOTOGRÀFICA. TOTS MACA

La marató fotogràfica Tots MACA estarà obert a la participació d’associacions, col·lectius i qualsevol persona que vulga gaudir del MACA, fotografiant amb la seua càmera digital les diferents propostes que es realitzaran abans de començar el concurs. Així mateix, es comptarà amb la participació de fotògrafs professionals de la ciutat d’Alacant, que acompanyaran als participants durant la marató.

Lloc: MACA

Inscripció en: educacion@maca-alicante.es

Grups per associació i famílies: 5 persones. Màxima marató 50 persones

13:00H TENTEMPIÉ

Per a sufocar la set de la marató, proposem un tast de sucs amb diferents sabors i sons, a càrrec The October Press.

Lloc: Plaça Santa María

Entrada lliure

18:30 H TEATRE EN LA FOSCOR. EQUIP CRÒNICA

El grup artístic “Equip Crònica” serà en aquesta ocasió el protagonista de nostre radie-teatre, en un espectacle que pretén convertir-se en un experiència inclusiva, indagant en l’empatia artística i social a partir de la privació de la vista, i l’estímul de la resta de sentits. Un espectacle teatral dirigit a persones amb discapacitat visual o a qualsevol persona que vulga experimentar aquestes sensacions i conèixer la història d’aquests referents de l’art pop-art i realisme social i polític.

Companyia Espai Inspira

Lloc: Saló d’actes del MACA

Entrada lliure fins a completar aforament

DOMINGO 2

12:00H ESTAMPA DIVERSA

El taller “Estampa Diversa” ens convida a concórrer en un espai d’experimentació, creació i participació entorn de la serigrafia. Estamparem en teixits, papers, cartó, fusta… al són de la música.

Lloc: Plaça Santa María

Entrada lliure

13:00H TENTEMPIÉ PER A TOTS

Per a finalitzar aquests tres dies d’activitats i experiències, us convidem a un tentempié sensorial, on l’olfacte està íntimament lligat amb el gust i implicat en la percepció dels sabors, a càrrec de The October Press i The Cone Lab.

Lloc: Plaça Santa María

Entrada lliure