El projecte “Potes i llibres” té la finalitat d’afavorir hàbits de lectura en xiquets i xiquetes residents en la ciutat d’Alacant. Per a açò, proposem un mètode altament motivador, la incorporació de gossos de lectura, especialment entrenats per a llegir amb ells/as. “Potes i llibres” es constitueix d’aquesta forma, com una iniciativa encaminada a oferir un espai d’oci, gaudi i aprenentatge per als xiquets.

La iniciativa impulsada per Obra Social la Caixa, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alacant, Som Humanymal, Gossos i Lletres, i Reading Education Assistance Docs, està dirigit a xiquets de 6 a 10 anys, i se celebrarà en les Biblioteques de Sant Blas, Verge del Remei, Villafranqueza, Diagonal, Pla Carolinas, Florida Babel i Francisco Liberal.

L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla, s’ha mostrat molt contenta per poder continuar amb aquest programa que va nàixer amb l’objectiu d’atraure a nous públics a les Biblioteques, i que va suposar tot un èxit. «Volem fomentar la dinamització de les Biblioteques i la seua proximitat amb els ciutadans, aconseguint que les senten pròpies». «El programa Potes i llibres a més, ajuda a millorar la relació dels més xicotets amb els animals, i tot açò, en un entorn cultural».

Cada xiquet/a triarà el llibre que més li agrade i ho llegirà al costat del seu gos de lectura, entrenat per a mostrar atenció, oferir suport físic i afectiu, fins i tot reforçar positivament la lectura d’aquest/a. A més, de manera complementària, s’inclouen altres activitats educatives:

– Explica contes perruno. Els xiquets acompanyats pels gossos, escolten un conte d’animals i aprenen vocabulari.

– Valors animats. Visionat de curts animats on els protagonistes són animals i que plantegen situacions per a la promoció de valors positius.

– Animaladas – Taller de manualitats per a l’elaboració de marca pàgines, pots per a llapis amb motius animals, La meua llibreta secreta i Pot màgic d’experiències positives.

La presència i col·laboració dels gossos, suposarà un enorme al·licient a l’hora de promoure l’hàbit de llegir per diversió, acudir a la biblioteca i sobretot, l’amor pels llibres. D’aquesta forma, el programa també pretén ser un estímul per al reforç de les capacitats acadèmiques dels xiquets participants.

CALENDARI

Biblioteca Verge del Remei

Dijous 29 /11/2018 a les 18:00h.

Públic infantil (de 6 a 10 anys).

Biblioteca Diagonal.

Dijous 13/12 /2018 a les 18:00h.

Públic infantil (de 6 a 10 anys).

Biblioteca Pla- Carolinas.

Dijous 15 /11/2018.18:00h.

 

Públic infantil (de 6 a 10 anys).

Biblioteca Villafranqueza

Dimecres 5 /12/2018 a les 18:00h.

Públic infantil (de 6 a 10 anys).

Biblioteca Sant Blás

Dimarts 6 /11/2018 a les 18:00h.

Públic infantil (de 6 a 10 anys).

Dijous 20 /12/ 2018 a les 18:00h.

Públic infantil (de 6 a 10 anys).

Biblioteca Florida-Babel.

Dijous 22/11 /2018 a les 18:00h.

Públic infantil (de 6 a 10 anys).

NORMES I INDICACIONS

PROGRAMA D’ANIMACIÓ LECTORA FACILITADA AMB GOSSOS.

Inscripció prèvia en la biblioteca on té prevista la seua realització. Places limitades.