Alacant acull aquest dimarts la sisena edició del concert ‘A tota Banda!’, en el qual participen més de 120 músics de la Banda Simfònica Municipal i de la resta d’agrupacions musicals professionals d’Espanya. L’audició s’engloba dins del VIII Congrés Nacional de AMProBand que té lloc els dies 23 i 24 a l’Auditori de la Diputació d’Alacant -ADDA-.
El concert estarà dirigit per Luis Cobos, Rafael Sanz-Espert i José Vicente Díaz Alcaina i amb ell es commemora el 110 aniversari de la Banda Simfònica Municipal. L’edil de Cultura, Antonio Manresa, ha assenyalat que «és un orgull per a la nostra ciutat la celebració d’aquest Congrés, gràcies al qual els amants de la música podran gaudir d’un espectacle únic en l’àmbit estatal i amb l’afegit de celebrar al costat de la nostra Banda Municipal el seu 110 aniversari».
Durant les dues jornades d’aquesta trobada se celebraran una sèrie de ponències, taules redones i conferències a càrrec de reconeguts directors i compositors. Així mateix, tindran lloc els assajos del concert a càrrec d’aquesta Gran Banda formada per músics de tota Espanya, que posarà el fermall final a dos dies en què les agrupacions municipals són les protagonistes.
El concert A tota Banda! ha suposat un gran èxit en edicions anteriors celebrades a l’Auditori Nacional de Música de Madrid, el Palau de Festivals de Cantàbria, el Teatre Ayala de Badajoz i l’Auditori Galícia de Santiago de Compostel·la.
L’esdeveniment és possible gràcies a la col·laboració entre AMProBand, l’associació de músics de bandes professionals, el AIE (Societat d’Artistes, Intèrprets i Executants), el INAEM (Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música) així com de l’Ajuntament d’Alacant.
El concert està format per obres de Luis Torregrosa, Sr. Xostakóvitx, Adam Ferrero, Óscar Navarro, Don Menza, Luis Cobos, Ruperto Chapí, José Suñer-Oriola i Chick Corea. Un programa que mostra la versatilitat d’aquestes agrupacions, capaç d’interpretar tot tipus de repertori; des de clàssics orquestrals fins a peces simfòniques originals per a Bandes de Música.