L’alcalde, Luis Barcala i el director gerent de la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols, José Carlos Domínguez han signat el conveni pel qual Alacant es converteix, durant els pròxims deu anys, en Subseu del Museu Nacional del Ferrocarril. El primer edil ha assenyalat que “ afegim, així, un element més d’atracció per a la ciutat tan vinculada amb el ferrocarril, no sols hui perquè l’AVE que ens uneix amb Madrid és el més rendible d’Espanya, sinó perquè des de 1858, quan la reina Isabel II va inaugurar aqueixa línia, l’avanç i la transformació d’Alacant ha anat vinculada al ferrocarril”. Barcala s’ha felicitat “ perquè és un vertader orgull ser seu d’aquest museu i que els alacantins puga contemplar la història del ferrocarril” ha conclòs.
La regidoria d’Urbanisme, que dirigeix Adrián Santos Pérez, va elevar el mes de gener passat a Junta de Govern l’autorització de la subscripció amb l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries de el contracte d’arrendament d’una nau annexa a la Casa del Mediterrani i terrenys circumdants, de l’1 de gener de 2022 al 31 de desembre de 2031, per a la implantació en la mateixa d’una Subseu del Museu Nacional del Ferrocarril.
El contracte, que va entrar en vigor des del primer dia de 2022, tindrà una duració de deu anys amb un muntant global de 15.391,20 euros IVA inclòs. Els immobles a arrendar són una nau de 625 m² construïts annexa a la Casa del Mediterrani i els terrenys circumdants, d’una superfície de 3.775 m².
L’import del lloguer té caràcter “simbòlic” i ascendeix a 1,452 euros anuals fins a 2024, incrementant-se lleument fins a 2031, fins a aconseguir la xifra aprovada per l’òrgan executiu.
El regidor Adrián Santos Pérez s’ha felicitat perquè “és un bon acord entre les tres administracions per a convertir aqueix espai en ús públic. Estem en el primer pas per a la desafectació definitiva dels terrenys que ocupa ADIF i que, en el futur pròxim, veja la llum el parc que recull el Pla Especial del Port de 1992 que presentarem perquè, si estan d’acord, puguem portar-lo avance”.
Seu del Museu del Ferrocarril
Les gestions amb ADIF han anat més enllà de possibilitar l’ús municipal dels citats immobles, sinó que, per al regidor d’Urbanisme “també han permés assegurar que en l’edifici arrendat se situe una subseu del Museu Nacional del Ferrocarril. Amb això, a més de perpetuar la memòria de l’activitat ferroviària, s’aconsegueix un important equipament cultural amb un nou museu”.
A més de la creació del Museu el conveni contempla la cessió de material històric ferroviari per a la seua dotació, iniciant-se la mateixa amb la cessió per part de la Fundació a favor de l’Ajuntament d’Alacant de l’ús i depòsit temporal de la locomotora Mikado 141F-2401
La implantació de la subseu del Museu Nacional del Ferrocarril constitueix una dotació cultural d’importància, ja que es tracta de la primera seu d’un museu d’àmbit nacional espanyol; a més, es contribuirà a endreçar la zona, hui dia bastant degradada, i es connectarà amb el Parc del Port amb la zona enjardinada de l’avinguda d’Elx, a través d’un pas per als vianants per la part posterior de Casa Mediterrani. Es tracta del primer pas per a la desafectació definitiva dels terrenys perquè puga portar avant el projecte que contempla el Pla Especial del Port de 1992.